toshiba-satellite-u925t-ultrabook-s-vysuvnou-klavesnici
Novinka Toshiba Satellite U925t: Ultrabook s výsuvnou klávesnicí

Toshiba Satellite U925t: Ultrabook s výsuvnou klávesnicí

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

31. 8. 2012 06:00 1

Novinka kombinuje výkonný ultrabook a tablet v jednom. Notebook má pod dotykovým displejem umístěnu podsvícenou dotykovou klávesnici.

Reklama

Dobří umělci kopírují, ti nejlepší kradou.“ Samsung byl zažalován Applem za to, že se jejich Galaxy S podobalo telefonům iPhone. Ovšem kdyby měl každý žalovat někoho za to, že se nějaký produkt podobá jejich, tak se neděje nic jiného. Asus přišel s konceptem tabletů s oddělitelnou klávesnicí (Transformer). Zanedlouho měli podobné produkty i ostatní značky. Následoval třeba Slider. I ten se po čase začal objevovat častěji. Jeden dospělý „slider“ s platformou x86 má i Toshiba.

Toshiba Satellite U925t: Ultrabook s výsuvnou klávesnicí
i Zdroj: PCTuning.cz

Hybridní zařízení, která kombinují dotykový displej s klávesnicí tu již byla hodně dávno. Tehdy jako Tablet PC. S rozšířením operačního systému Android na tablety se objevovala zařízení s procesory ARM. Nebyly to tedy plnohodotné počítače. Ty přichází až nyní s novým operačním systémem Windows 8, který je mnohem lépe uzpůsobený pro dotykové ovládání, než předchozí Windows 7. Jedním dospělým hybridem s procesorem Core i5 architektury Ivy Bridge je Satellite U925t.

Toshiba Satellite U925t: Ultrabook s výsuvnou klávesnicí
i Zdroj: PCTuning.cz
Toshiba Satellite U925t: Ultrabook s výsuvnou klávesnicí
i Zdroj: PCTuning.cz

Tento hybridní notebook má 12,5palcový dotykový displej s rozlišením 1366 × 768 pixelů. Displej kryje pevné krycí sklo Gorilla Glass. Nad ním se nachází webkamerka, dole pak Windows tlačítko. Pod ním se nachází pevně přidělaná výsuvná klávesnice. Ta je navíc podsvícená. Pod ní se nachází mimo již zmíněného procesoru Ivy Bridge a zatím neupřesněné velikosti operační paměti také 128GB SSD.

Na zadní straně displejové části najdeme pouze 3Mpx čočku fotoaparátu bez přisvětlovací diody. Notebook má kvůli hardwaru aktivní chlazení. Reproduktory se nachází vpředu na spodní straně, což zvuku rozhodně nepřidá. Notebook má tloušťku 2 cm a váží 1,45 kg. To je na tablet opravdu hodně, takže jej většina asi bude používat jako klasický notebook. Součástí je ještě WiFi s technologií Intel Wireless Display a NFC.

Vzadu na spodní části najdeme výdech chlazení, jeden port USB 3.0, plnohodnotné HDMI a zdířka pro napájecí zdroj. Pravá strana pak ukrývá další port USB 3.0 a ovládací tlačítka (uspání, hlasitost). Na levé straně pak nejdeme už jen 3,5mm zvukový konektor a pod krytkou pravděpodobně slot pro SIM microSD nebo kartu. Notebook bude vybavený operačním systémem Windows 8 a na trhu se objeví 26. října za cenu 1 000 dolarů (24 000 Kč).

Zdroj: Laptop Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama