samsung-galaxy-note-10-1-ma-mensi-vyrobni-naklady-nez-apple-ipad
Apple Novinka Samsung Galaxy Note 10.1 má menší výrobní náklady než Apple iPad

Samsung Galaxy Note 10.1 má menší výrobní náklady než Apple iPad

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

28. 8. 2012 12:30 7

Galaxy Note 10.1 je pravděpodobně pro Samsung rentabilnější, než byl rovněž starší iPad pro společnost Apple. Vyplývá to z čísel výrobních nákladů a samozřejmě prodejní ceny. 

Reklama

Podle společnosti IHS je cena za součástky použité v tabletu Samsung Galaxy Note 10.1 HSPA+ $283, přičemž zákazníkům se prodává za $640. Ve výrobní ceně Galaxy Note není nijak zohledněna práce dělníků v továrnách, kteří zařízení dají dohromady a zprovozní ho.

Součástky modelu Samsung Galaxy Note 10.1 pouze s Wi-Fi stojí pochopitelně pouze o pár dolarů méně, protože chybí jen bezdrátové funkce. IHS odhadla, že součet seznamu jednotlivých součástek dosáhne v tomto případě na $260 a jak jistě nemálo z vás ví, Wi-Fi only Galaxy Note 10.1 se obchoduje za $499. Opět nesmíme zapomenout na DPH, které je nutné si ke každým cenám uváděným v dolarech připočítat.

Samsung Galaxy Note 10.1 má menší výrobní náklady než Apple iPad
i Zdroj: PCTuning.cz

No a kolik stál hliník, který se přestěhoval na iPad? O pěkných pár desítek dolarů víc - $316. Naskýtá se otázka, zda jeden Galaxy Note nebyl pro Samsung výkonnější, než jeden iPad pro Apple.

Společnosti Samsung se podařilo s tabletem Galaxy Note 10.1 uspět ve vysoce konkurenčním  prostředí ovládaným Apple Inc., kde jiní selhali kvůli mizivé či vůbec žádné marži. I když...

Jak tvůrce zprávy uvádí, mezi těmi tablety které generují malý či mizivý nákladový zisk jsou Google Nexus 7 a Amazon Kindle Fire. Ty jsou ale postavené na úplně jiném byznys modelu a hlavní výdělky mají plynout z propagace jejich služeb a ze snadného přístupu k nim.

Nepřehlédněte: Apple chce zakázat prodej těchto osmi smartphonů Samsungu

Nicméně fakt, že se tablet stále prodává jak háčky na záclony za minulého režimu, bude pravděpodobně držet jeho cenu nadále vysoko a v příštích týdnech neočekávejte, že by Samsung prodával Galaxy Note 10.1 za dumpingovou cenu.

Samsung je úspěšný i díky interním dodávkám zboží. Jeden Galaxy Note 10.1 má v sobě od svého mateřského Samsungu operační paměti, pevnou paměť, procesor, baterii a mnoho dalších komponent. Malá domů za miliony. Gratulujeme!

Zdroj: tomshardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama