apple-a-samsung-nadale-nesmeji-prodavat-v-jizni-koreji-sve-klicove-produkty
Apple Novinka Apple a Samsung nadále nesmějí prodávat v Jižní Koreji své klíčové produkty

Apple a Samsung nadále nesmějí prodávat v Jižní Koreji své klíčové produkty

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

25. 8. 2012 11:00 6

Jedním ze států kde spolu Apple a Samsung vedou soudní spor je Jižní Korea. Tamní soud rozhodl, že z obchodů zmizí nejznámější produkty včetně iPhone 4 anebo Samsung Glasaxy S II. 

Reklama

Jihokorejský soud se s tím nepáral. Z důvodu porušení dvou patentů firmy Samsung týkajících se technologií přenosu dat a signálu zakázal společnosti Apple v jejich zemi prodávat telefony iPhone 3GS, iPhone 4 a tablety iPad a iPad 2.

Apple a Samsung nadále nesmějí prodávat v Jižní Koreji své klíčové produkty
i Zdroj: PCTuning.cz

Apple uspěl s tím, že Samsung se dopustil okopírování featury bounce back, která po dočtení stránky do konce dále naviguje uživatele  - Apple má na výběr přechod na začátek stránky, domů, vypnutí mobilní verze a také nezbytnou položku about. Díky tomu už Samsung v Jižní Koreji neprodá ani jeden telefon Galaxy S I, Galaxy S II a tablet Galaxy Tab a Galaxy Tab 10.1.

Nepřehlédněte: FBI zasáhla proti warezákům. Zablokovala weby s aplikacemi pro Android

Soud nařídil oběma společnostem uhradit odškodnění té druhé.Z tohoto kola vyšel jednoznačně úspěšněji Samsung, který musí vyplatit spol. Apple $22,000. Opačným směrem, totiž z účtu Applu na ten Samsungu poputuje $35,000, což dělá pro jedince nezanedbatelný $13,000 profit ve prospěch firmy Samsung.

Apple a Samsung nadále nesmějí prodávat v Jižní Koreji své klíčové produkty
i Zdroj: PCTuning.cz

Berme však v úvahu, že toto není jediný soudní spor mezi těmito dvěma firmami. Probíhající spor v USA má neméně zajímavé důsledky a my si o nich dnes ještě povíme v samostatné novince. Jde doslova o miliardy, které by měl vyplatit Samsung Applu, takže stay tuned.

Za vítěze jihokorejského sporu by se dal označit Samsung a to nejen díky finální výší vyplacených škod. Soudce totiž rozhodl, že Samsung se nedopustil okopírování designu telefonů iPhone a tabletů iPad. Teď si to ještě třikrát zopakujte. Podle mě je to průlom, ke kterému ale žádný jiný soudce, obzvlášť v USA nemusí (nebude) přihlížet.

Zdroj: vr-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama