google-pagespeed-nacitejte-webove-stranky-jeste-rychleji
Novinka Google PageSpeed: Načítejte webové stránky ještě rychleji

Google PageSpeed: Načítejte webové stránky ještě rychleji

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

7. 8. 2012 09:00 6

Služba přesměruje vaše dotazy na webové stránky přes servery od Google a ten změní priority načítání této stránky. Služba je zatím v beta provozu a můžete ji zdarma vyzkoušet.

Reklama

Minulý rok Google uvedl službu PageSpeed, která se zaměřuje na zrychlení prohlížení webu, konkrétně načítání webových stránek. Vše vlastně funguje stejně jako Akamai, která se specializuje na akceleraci načítání webových stránek. Vše je jen o cachování. Ale podle Google se dá vše zlepšit.

Google PageSpeed: Načítejte webové stránky ještě rychleji
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejnovější beta služby PageSpeed využívá jednoduché techniky, které zrychlí toto načítání. Nově se jejich nástroj jmenuje Cache and Prioritize Visible Content, což se dá přeložit jako cache a priorita viditelného obsahu. Díky tomuto novému nástroji váš prohlížeč nahraje nejdříve obsah (text a důležité obrázky) a až následně, co je toto nahráno, se začne načítat Javascript, Flash apod.

Vše probíhá přes DNS server Google, který vám vrátí přepsanou stránku s jinými prioritami. Pokud se chcete přihlásit do bety a novinku vyzkoušet, můžete tak učinit na webu Google developers.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama