buffalo-ministation-air-bezdratovy-externi-disk-s-vlastni-baterii
Novinka Buffalo MiniStation Air: Bezdrátový externí disk s vlastní baterií

Buffalo MiniStation Air: Bezdrátový externí disk s vlastní baterií

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

20. 7. 2012 06:00 1

Přenosný disk má vlastní baterii a nemusí tak být při bezdrátovém přenosu napájený ze sítě. Máte ale také možnost připojit disk přes rychlé drátové rozhraní USB 3.0.

Reklama

Podobný produkt už byl kdysi uvedený. Novinka má ale novější rozhraní a také vyšší kapacitu. MiniStation Air kombinuje drátovou a bezdrátovou konektivitu a přidává ještě vlastní baterii, aby disk mohl běžet i bez napájení. Svá data tak můžete několik hodin zálohovat nebo kopírovat i v úplné poušti, kde není elektrická síť.

Bezdrátová technologie je WiFi standardu 802.11 b/g/n s rychlostí až 150 Mb/s (18,75 MB/s), pokud preferujete rychlejší připojení, můžete připojit kabel a využít tak USB 3.0 s rychlostí až 5 Gb/s (625 MB/s). K dosažení těchto rychlostí by samozřejmě musel být osazený rychlé SSD. S plotnovým diskem se rychlostí budeme pohybovat do 100 MB/s.

Buffalo MiniStation Air: Bezdrátový externí disk s vlastní baterií
i Zdroj: PCTuning.cz

Vestavěná Li-Ion baterie má kapacitu 2 860 mAh a dokáže udržet disk roztočený 4,5 hodiny. Přenosná zařízení mohou k disku přistupovat přes WiFi pomocí speciálních aplikací. Pomocí těch můžete například pořízené fotografie ihned ukládat na tento externí disk. MiniStation Air podporuje síťové zabezpečení WPA2/PSK včetně AES šifrování. Při fyzickém připojení přes USB lze disk zabezpečit pomocí hesla.

Buffalo MiniStation Air s kapacitou 500 GB má rozměry 84 × 23 × 130 mm a váží 285 gramů. Novinka se začíná prodávat v Japonsku za cenu 280 dolarů (7 000 Kč). Vzhledem ke kapacitě je tato cena přemrštěná a neomluví to ani všechny funkce.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama