zotac-zbox-giga-htpc-s-blu-ray-mechanikou-v-miniaturnim-provedeni
Novinka Zotac ZBOX Giga: HTPC s Blu-ray mechanikou v miniaturním provedení

Zotac ZBOX Giga: HTPC s Blu-ray mechanikou v miniaturním provedení

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

12. 5. 2012 09:00 12

Zařízení trochu připomíná Mac Mini, ale uvnitř se nachází plnohodnotné komponenty. Dvoujádrový procesor, dedikovaná grafická karta, Blu-ray mechanika a WiFi.

Reklama

Zotac má na trhu mimo základních desek a grafických karet například i pár multimediálních center, které jsou nazývány ZBOX. Pro někoho jsou tyto malé krabičky velice atraktivní ke klasickému počítači, ale například k televizi jako HTPC by se přeci jen hodilo něco jiného. A právě proto je zde ZBOX Giga. Sice to není vyloženě HTPC, ve které si můžete modifikovat a nacpat vším, co potřebujete, ale některým uživatelům se může líbit. Vzhled vychází z velice podobného produktu do Apple, Mac Mini.

Zotac ZBOX Giga: HTPC s Blu-ray mechanikou v miniaturním provedení
i Zdroj: PCTuning.cz

Celá krabička o rozměrech 210 × 210 × 67,5 mm je vyrobena z broušeného hliníku a je z velké části děravá. Na vrchní straně najdeme logo výrobce, vpředu pak Blu-ray mechaniku, čtečku karet, infračervený senzor pro dálkové ovládání a zapínací/vypínací tlačítko. Zadní stranu pak ozdobují vstupy a výstupy. Pro video jsou to DVI, HDMI a DisplayPort. Dále pak USB 3.0 a 2.0, eSATA, gigabitový Ethernet, výstup 8 kanálů zvuku. Do výčtu bezdrátových technologií patří Bluetooth 3.0 a WiFi 802.11 b/g/n.

Uvnitř počítače v patici základní desky s čispetem Z68 najdeme procesor Inte Sandy Bridge, Core i3-2100T se dvěma jádry a frekvencí 2,5 GHz a sníženou spotřebou 35 W. Dále pak 4 GB operační paměti a pevný disk o velikosti 320 GB s rozhraním SATA 6 Gb/s. Ten by ale pro takovéto zařízení mohl být větší. Součástí je ještě dedikovaná grafická karta nVidia GT 430, která má jádro s 96 unifikovanými jednotkami a frekvencí 700 MHz. Zotac ZBOX Giga ID70 ID70 Plus je za cenu €650 (16 500 Kč), zatímco levnější verze Giga ID72, která nemá dedikovanou grafickou kartu a pouze DVD mechaniku, stojí €499 (12 600 Kč).

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama