foxconn-uvedl-dve-nova-nano-pc
Novinka Foxconn uvedl dvě nová Nano PC

Foxconn uvedl dvě nová Nano PC

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

7. 5. 2012 06:00 4

Mimo velice malých rozměrů disponují počítače i pasivním chlazením nebo třeba USB 3.0. Zákazník má na výběr buď krabičku s procesorem Intel nebo AMD.

Reklama

Další ze série malých počítačů barebone počítačů, které se lehce ztratí na zádech monitorů, nyní přichází od várobce Foxconn. Ten ve svých závodech pracuje na mnoho zakázkách, například na výrobě produktů Apple nebo skládání serverů HP či herních konzolí. Jejich novinkou jsou dva nové modely Nano PC. Jeden je poháněn procesorem Intel Atom, druhý akcelerační jednotkou AMD Zacate.

Foxconn uvedl dvě nová Nano PC
i Zdroj: PCTuning.cz
Foxconn uvedl dvě nová Nano PC
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Oba modely mají rozměry 190 × 135 × 38 mm a váhu přibližně 600 gramů. Uvnitř je SO-DIMM slot až pro 4GB operační paměť DDR3 a místo pro 2,5” pevný disk nebo SSD. Na zadní straně jsou čtyři USB 2.0, VGA a HDMI výstup, Ethernet, konektor pro anténu a zdířka pro napájecí adaptér. Na přední straně jsou dva porty USB 3.0, čtečka karet, vstup pro mikrofon a výstup na sluchátka. Nad nimi je ještě zapínací a uspávací tlačítko.

Model AT-5300 je poháněn procesorem Atom D2700 architektury Cedar Trail, který má frekvenci 2,13 GHz pro dvě jádra s HyperThreadingem. Druhý, AT-5600 v sobě ukrývá APU E-450 architektury Bobcat. Ta má 2 jádra s frekvencí 1,65 GHz 80 unifikovaných grafických jednotek na frekvenci 500 MHz. Obě verze si v zátěži neřeknou o více jak 24 W. Další výhodou je plně pasivní chlazení. Obě verze by měly stát okolo 200 dolarů (4 500 Kč). Oba miniaturní počítače budou brzy uvedeny na trh.

Zdroj: FanlessTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama