spekulace-specifikace-soc-tegra-4
Novinka Spekulace: specifikace SoC Tegra 4

Spekulace: specifikace SoC Tegra 4

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

10. 4. 2012 12:00 4

Tegra 3 se nestihla v našich mobilních zařízeních ani ohřát a v Nvidii už připravují novou verzi. Částečně se tak naplňují slova jejího výkonného ředitele, který řekl že nové Tegry budou vycházet každý rok.

Reklama

Tegra 4 s kódovým označením Wayne bude dostupná ve čtyřech variantách a bude vyráběna 28 nm procesem. Co budou mít všechny Tegry 4 společné s předchozí generací, je systém jader 4 + 1, kdy je páté jádro úsporné. Jako první se na trh dostane v prvním kvartálu příštího roku čip s označením T40. Ten bude využívat modernější procesor ARM Cortex A15 a poběží na 1,8 GHz.

Spekulace: specifikace SoC Tegra 4
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve třetím čtvrtletí ho doplní výkonnější T43, který bude mít takt ještě o 200 MHz vyšší a dostane se tak na kulaté 2 GHz. Společně s T43 vydá Nvidia mainstreamový AP40, který bude mít frekvenci v rozsahu 1,2 - 1,8 GHz a také mainstreamový SP3X, který jako jediný z nové generace SoC Tegra bude využívat ARM Cortex A9 s taktem 1,2 - 2 GHz. Tento čip bude odlišovat i to, že bude obsahovat obvody pro připojení do 3G sítí.

Podle původních plánů se měla Tegra 4 začít implementovat do mobilních zařízení již letos, ale nabrala malé zpoždění. To by mohlo být způsobeno rozhodnutím integrovat do Tegry technologie vyvinuté kvůli architektuře Kepler. Tegra 4 by měla nabízet dvojnásobný výkon, než Tegra 3.

Zdroj: tomshardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama