yahoo-propousti-2000-zamestnancu
Novinka Yahoo! propouští 2000 zaměstnanců

Yahoo! propouští 2000 zaměstnanců

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

6. 4. 2012 12:00 1

Yahoo! nemá dlouhodobě stabilní vedení, za posledních pět let se u kormidla vystřídala čtveřice generálních ředitelů. Ten zatím poslední byl jmenován na začátku roku a v Yahoo! začínají padat hlavy.

Reklama

Naposledy byl jmenovaný do funkce generálního ředitele Scott Thompson a na svém postu strávil prozatím asi tři měsíce. Ten má vizi Yahoo! jako menší, agilnější společnosti. Důležité v takovém případě je katování kostů, čili snižování nákladů. A odnesou to samozřejmě i zaměstnanci, protože podle tiskové zprávy Yahoo! se začne brzy propouštět.

Yahoo! propouští 2000 zaměstnanců
i Zdroj: PCTuning.cz


podíl ve vyhledávání, únor 2012

O místo přijde celkem 2 000 zaměstnanců, tedy 14% ze stávajícího počtu. Společnost by tím měla ušetřit okolo $375 milionů ročně, nicméně propuštění zaměstnanců taky nebude levné. Ve druhém kvartálu tak bude muset společnost vydat na odstupném $125 - $145 milionů dolarů.

Nepřehlédněte:
Spoluzakladatel Yahoo! Jerry Yang ustoupil akcionářům a rezignoval
Nejhledanějším slovem na Yahoo je iPhone
Vzestup Yahoo? V USA si polepšilo na úkor Google a Microsoftu
Yahoo! odvolalo ředitelku Carol Bartz, padáka dostala po telefonu

V návaznosti na tiskovou zprávu se akcie Yahoo pohnuly směrem dolů a nyní se obchodují kolem $15 za kus. Zatím to tedy nevypadá, že by se tímto krokem podařilo lépe konkurovat společnostem Google a Facebook. Se druhým jmenovaným vede firma boj také na frontě patentů, kdy se obě společnosti navzájem obviňují z používání jejich patentů.

Zdroj: yahoo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama