nova-sluzba-googlu-se-jmenuje-account-activity
Novinka Nová služba Googlu se jmenuje Account Activity

Nová služba Googlu se jmenuje Account Activity

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

30. 3. 2012 10:00 5

A je tou správnou volbou pro všechny, kteří mají rádi statistiky. Account Activity vám totiž dovolí zpětně zkoumat, jak s Googlem pracujete.

Reklama

Pokud se přihlásíte do této služby, každý měsíc vám přijde heslem chráněná zpráva, ve které budou statistiky přijatých a odeslaných e-mailů včetně procentuálního měsíčního přírůstku a informací, s kým jste komunikovali nejvíce. Dále pak počet vyhledávání se seznamem nejvíce vyhledaných slov a zda to byly dotazy na vyhledávání obrázků nebo webů. Dále by se měla obejvovat statistika z youtube, typicky nevíce přehrávaná videa.

Nová služba Googlu se jmenuje Account Activity
i Zdroj: PCTuning.cz

Google ve své statistice ale uvádí i místa, odkud jste se do jeho služeb připojovali, stejně tak typ zařízení z kterého relace proběhla. Díky tomu se služba stává zajímavou z pohledu bezpečnosti. Pokud by se stalo, že by někdo prolomil vaše heslo, je možné to díky Account Activity odhalit a heslo si změnit. Tedy, pokud se útočník nebude nacházet ve stejném městě a nebude používat stejnou platformu se stejným prohlížečem.

To je ale asi jediný racionální přínos. Jak vtipně poznamenal jeden můj kolega ve zbrani: raději bych věděl, která osobní data o mně Google má a uchovává je - hledaná slova, můj profil a dal mi jednoduchý nástroj na to je smazat. Kdykoliv. To se ale bohužel nestalo a naděje na zlepšení je nulová.

Nepřehlédněte:
Google hledá vás
Spekulace: Google nabídne vlastní sedmipalcový tablet

Abych to zakončil trochu více pozitivně: už dávno víme, že Google chystá svůj tablet ( 2 roky! ), který má být cenově ve stejně kategeorii jako Kindle Fire. Čekání je nejspíš u konce, po spojení Googlu a Motoroly se druhý jmenovaný pustil do výroby a na trh se má tablet od Googlu dostat už příští měsíc!

Zdroj: googleblog

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama