apple-prodal-uz-3-miliony-novych-ipadu
Apple Novinka Apple prodal už 3 miliony nových iPadů

Apple prodal už 3 miliony nových iPadů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 3. 2012 13:45 38

iPad znovu drtí konkurenci, od pátku se ho prodalo již více než 3 miliony kusů. V průběhu týdne se navíc začne prodávat v dalších 24 zemích.

Reklama

Jablečná tiskárna na peníze hlásí další rekord. Přestože Apple uvedl nový iPad na trh teprve v pátek, už nyní tabletů prodal více jak 3 miliony, vyplývá to ze zprávy publikované serveru The Verge.

Jen pro srovnání: to je více prodaných tabletů, než kolik za celý minulý rok prodaly společnosti RIM a Motorola dohromady. První generace iPadu dosáhla hranice 3 milionů prodaných kusů za 80 dnů. iPadu 2 se za víkend prodalo něco přes 1 milion kusů.

nVidia požaduje po Applu důkaz, že je nový iPad opravdu 4krát výkonnější, než Android tablety s Tegrou 3

Cena nového iPadu začíná v amerických obchodech na 499 dolarech. U nás se základní model s 16GB uživatelskou pamětí bude prodávat za 12 290 korun včetně DPH.

Třetí generace iPadu přináší hlavně jemný displej s extrémním rozlišením 2048 × 1536 pixelů a výkonnější grafickou jednotku.

Apple jej začal prodávat v pátek ve Spojených státech a dalších deseti zemích. Do konce tohoto týdne pak bude možné zakoupit nový iPad v dalších 24 zemích, včetně České republiky a Slovenska.

Apple prodal už 3 miliony nových iPadů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama