msi-pripravuje-bleskovy-radeon-hd-7970
Novinka MSI připravuje „bleskový“ Radeon HD 7970

MSI připravuje „bleskový“ Radeon HD 7970

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 3. 2012 11:30 1

Výrobce vybavil kartu nejen lepším chladičem, ale také vylepšenými možnostmi přetaktování, které zahrnují možné zvýšení napětí jádra a pamětí.

Reklama

Po Sapphire s nereferenční edicí Radeonu HD 7970 vyrukovala i společnost MSI. Předností nové karty jsou navýšené takty a především speciální chlazení Twin Frozr IV, od nějž můžete čekat pouze to nejlepší.

Nepřehlédněte:

Sapphire se pochlubilo OC edicí Radeonu HD 7970

Jádro v tomto případě pracuje na 1070 MHz, namísto běžných 925 MHz. Frekvence paměťových čipů v kapacitě 3 GB se ale zvýšila jen nepatrně na 5600 MHz efektivně (5500 MHz).

Grafiky z „bleskových“ edicí využívají řady speciálních funkcí a vychytávek, a jinak tomu není ani u tohoto modelu. Technologie Dust Removal napomáhá odstraňování prachu z chladiče (po startu systému se oba ventilátory roztočí na plné otáčky, ale opačným směrem) a těšit se můžete i na vylepšené napájení.

Za zmínku stojí rovněž kvalitní součástky třídy Military Class III. Najdete zde například polymerové kondenzátory s tantalovým jádrem (Hi-c CAP), japonské kondenzátory schopné pracovat při teplotě 105 °C nebo celokovové zalité cívky (Super Ferrite Chokes – SFC).

Maloobchodní cena ani datum prodeje Radeonu HD 7970 z edice Lightning zatím nebyly oznámeny.

MSI připravuje „bleskový“ Radeon HD 7970
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama