prazska-herna-hostila-hned-dva-call-of-duty-4-turnaje
Novinka Pražská herna hostila hned dva Call of Duty 4 turnaje

Pražská herna hostila hned dva Call of Duty 4 turnaje

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 3. 2012 10:00 1

Minulý víkend se v Praze uskutečnily hned dva turnaje ve hře Call of Duty. Celkem se jich zúčastnilo 24 týmů po 5 hráčích, odehrálo se 46 zápasů a rozdělila se finanční hotovost ve výši 13 000 Kč.

Reklama

Rekordní počet hráčů přivítala pražská herna BattleZone, kde se ve dnech 10. a 11. března. odehrály hned dva turnaje ve hře Call of Duty 4. V sobotu o místo na výslunní bojovala v rámci HAL3000 Grunex CoD4 LAN #14 česká špička, zatímco nedělní turnaj Big Shock! Grunex CoD4 LAN #15 byl určen spíše pro občasné hráče, takzvanou “casual” či “for fun” kategorii.

Hráči Call of Duty 2 se o víkendu sešli na jubilejním 10. offline turnaji

Sobotního turnaje se zúčastnilo 16 týmů, které byly rozděleny do čtyř skupin. Dva nejlepší v každé skupině si zajistili postup do play-off. Že se jedná o turnaj určený pro nejlepší české týmy, napovídalo i ohodnocení pro vítěznout trojici - 10 000 Kč v hotovosti a další věcné ceny.

Turnaj nepřínášel příliš vzrušení až do semifinále, kdy to konečně začalo jiskřit. O postup do finálového zápasu se utkali týmy eSuba.INTEL, již tradiční účastník Grunex turnajů, který vždy obsazuje ty nejvyšší příčky, a Cyborg Factory. Druhé jméno mnohým asi příliš nenapoví, nicméně vězte, že jde o vycházející hvězdu na poli českého Call of Duty 4.

Na svých pažbách mají už takový zářez, jako je druhé místo na turnaji evropské špičky BenQ Grunex European LAN, který se odehrál v první polovině února 2012.

Šlo o nejlepší umístění českého týmu na tomto turnaji. Málo známé jméno tohoto celku je vinou nedávného přestupu hráčů původně od týmu Cracked Gamers pod křídla čerstvě založeného týmu Cyborg Factory.

Ale zpátky k turnaji. Semifinále přineslo zápas, ve kterém bylo zajímavé sledovat, jestli se prosadí zkušenost a stálost, či zda se podaří ještě více rozzářit vycházející hvězdu Cyborg Factory.

Pražská herna hostila hned dva Call of Duty 4 turnaje
i Zdroj: PCTuning.cz

Favorita by si v takové situaci troufal tipnovat málokdo, bylo totiž jasné, že půjde o souboj napínavý a vyrovnaný. Vítězství pro sebe nakonec urvali kyborgové, týmu eSuba.INTEL tak nakonec nezbylo než bojovat alespoň o třetí místo, což jistě nebyla pozice, pro kterou si tito ambiciózní hráči přijeli.

Ve finále na Cyborg Factory čekali hráči týmu TCM Gaming, kteří patří k nejen k nejlepším u nás, ale i v Evropě. V tuto chvíli každého zajímalo, zda talentovaní Cyborg Factory mají na to, porazit TCM, či zda je tento už příliš.

Pražská herna hostila hned dva Call of Duty 4 turnaje
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve finále, které se hrálo na tři mapy – tím pádem dvě vítězné, se hráčům Cyborg Factory podařilo získat hned první bod na svou stranu. Druhou mapu, tedy něco jako set v tenise, uhráli TCM Gaming, ale ve třetí mapě Cyborg Gaming překvapili snad i sami sebe a “TCMka” jednoznačně převálcovali.

Výsledné pořadí nakonec vypadalo následovně:

1. místo: Cyborg Factory (5000,- Kč + medaile + 5× tričko týmu Fnatic.MSI + balík energeťáků Big Shock! + 100 bodů do žebříčku BenQ Grunex Challenge 2012)

2. místo: TCM Gaming (3000,- Kč + medaile + 5×  hra od společnosti Playman + balík energeťáků Big Shock! + 80 bodů do žebříčku BenQ Grunex Challenge 2012)

3. místo: eSuba.INTEL (2000,- Kč + medaile + 5× klíčenka hry Driver: San Francisco + balík energeťáků Big Shock! + 50 bodů do žebříčku BenQ Grunex Challenge 2012)

Nedělní turnaj určený převážně pro “casual” hráče přinesl mnohem komornější a pohodovější atmosféru, kde bylo cílem přinést spíše zábavu a relaxaci než napínavé nervydrásající souboje TOP týmů. A to se dle vyjádření hráčů i povedlo.

Všech osm zúčastněných týmů bylo nasazeno do jedné skupiny, kde se systémem každý z každým rozhodlo o čtyřech nejlepších, kteří následně postoupili do play-off. Jak již bylo řečeno, tento turnaj byl spíše pro týmy, které nemají takové ambice, aby hrály se špičkou, a proto na tomto turnaji nebyla téměř žádná větší konkurence pro tým xRage, jenž patří už spíše do té vyšší kategorie.

Tento tým skupinou prošel jako nůž máslem a do play off postupoval s čistým štítem z prvního místa. Nejvíce tento celek potrápily týmy Reapers a Dr. Goo, nicméně vždy to byly velmi těsné výsledky ve prospěch xRage. Vyřazovací boje se nesly v duchu základní skupiny, a finálovou dvojici tak utvořili již zmínění xRage a Reapers.

Střet mnoho překvapení nepřinesl a stejně jako ve skupině, i nyní se mohli z vítězství radovat hráči týmu xRage. Na třetím místě pak mírně překvapivě skončil tým Rising, který ze skupin postoupil až ze čtvrtého místa.

Kompletní stupně vítězů vypadají takto:

1. místo: xRage (2000,- Kč + medaile + 5× tričko týmu Fnatic.MSI + balík energeťáků Big Shock!)

2. místo: REAPERS (1000,- Kč + medaile + 5×  lahev týmu Fnatic.MSI + balík energeťáků Big Shock!)

3. místo: riSing (medaile + 5×  PC hra Dead Island + balík energeťáků Big Shock!)

Vítězům gratulujeme a všem zúčastněným přejeme hodně štěstí do budoucích turnajů!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama