satechi-strip-usb-prodluzovacka-se-12-porty
Novinka Satechi Strip: USB prodlužovačka se 12 porty

Satechi Strip: USB prodlužovačka se 12 porty

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

17. 3. 2012 06:00 13

Novinka je jen přerostlý USB rozbočovač, který vypadá jako prodlužovačka. Můžete do něj zapojit až 12 zařízení. Disponuje navíc externí napájecím adaptérem, takže o energii není nouze.

Reklama

Firma Satechi pocházející ze San Diega se zabývá výrobou všelijakého příslušenství k počítačům, ale i mp3 přehrávači a podobně. Nyní uvedla do nabídky dvanáctiportový USB rozbočovač s poměrně kompaktními rozměry 20,32 × 3,17 × 2,54 cm. Jednotlivé porty jsou podsvětlené modrou LED diodou, která indikuje, zda-li je ta část portů zapnutá. Nachází se zde totiž dva vypínače, pomocí kterých lze jednu nebo druhou polovinu USB portů odpojit. To signalizují právě tyto LED diody.

Satechi Strip: USB prodlužovačka se 12 porty
i Zdroj: PCTuning.cz

 Rozbočovač má pouze USB ve verzi 2.0. Aby mohla všechna zařízení pracovat, je zde i externí adaptér, který dodá potřebnou energii pro běh všech 12 zařízení. Můžete tak například nabíjet váš smartphone, tablet, mp3 přehrávač a při tom ještě kopírovat data z externího disku na flash disk. To vše jen s omezením rychlosti na 30 MB/s kvůli použitému rozhraní.

Jedná se o běžnou Plug-n-Play rozbočku, která nepotřebuje instalaci žádného přídavného programu a navíc je kompatibilní se systémey Windows od Win 98, přes Mac OS 9.1 až po Linux. Satechi Strip se již prodává za cenu 30 dolarů (670 Kč).

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama