pwn2own-2012-prohlizec-google-chrome-pokoren
Novinka Pwn2Own 2012: prohlížeč Google Chrome pokořen

Pwn2Own 2012: prohlížeč Google Chrome pokořen

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 3. 2012 13:00 16

Ve Vancouveru probíhá hackerská soutěž Pwn2Own a hned na její úvod se zrodilo jedno velké překvapení. Expertům z bezpečnostní firmy VUPEN Security se podařilo obejít zabezpečení prohlížeče Chrome.

Reklama

Hned v prvních minutách dlouho očekávané hackerské soutěže Pwn2Own, která se koná v těchto v kanadském Vancouveru, bylo prolomeno zabezpečení webového prohlížeče Google Chrome pod 64bitovou verzí Windows 7, vyplývá to ze zprávy serveru The Verge.

Nepřehlédněte:

Pwn2Own: Po pár minutách padl iPhone 4 a BlackBerry OS. Android a Windows Phone 7 snažení hackerů odolávají

Postarali se o to experti ze skupiny Vupen Security, kteří loni jako první obešli zabezpečení prohlížeče Safari. Dle jejich slov pracovali přibližně šest týdnů na vytvoření kódu, který při návštěvě nastraženého webu spustí kalkulačku vně prostředí sandboxu, díky čemuž se následně podařilo ovládnout celý počítač.

I když se letos podařilo Chrome pokořit, zakladatel Vupenu, Chaouki Bekrar, tvrdí, že Google Chrome je stále jedním z nejbezpečnějších webových prohlížečů. „Není lehký úkol vytvořit exploit, díky kterému se podaří jeho vešeká zabepečení obejít“.

Pwn2Own 2012: prohlížeč Google Chrome pokořen
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama