roccat-power-grid-dokovaci-stanice-pro-iphone-i-ipod
Novinka Roccat Power Grid: dokovací stanice pro iPhone i iPod

Roccat Power Grid: dokovací stanice pro iPhone i iPod

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

7. 3. 2012 07:45 14

Roccat je firma která se zabývá výrobou počítačových periferií pro hráče. Naši pravidelní čtenáři si jistě vzpomenou na luxusní myš Roccat Kone. Co si pro nás tahle firma připravila na CeBITu?  

Reklama

Bez dlouhých okolků, Roccat Power Grid je klávesnice do níž můžete připojit svůj iPhone nebo iPod pro vylepšení vašeho herního zážitku. Na jejich displejích se totiž po připojení může objevit celá řada věcí. Můžete tak ovládat hlasitost, monitorovat hardware nebo používat vaše nadefinovaná makra a to vše, aniž byste museli opustit bitevní vřavu. Vážně.

Roccat Power Grid: dokovací stanice pro iPhone i iPod
i Zdroj: PCTuning.cz

V podstatě to samé nabízí nedotykový Logitech G15, ale za menší peníze. Vezměte si totiž cenu iPhonu / iPodu, který je samozřejmě potřeba, pak klávesnici za $129 a nakonec nutnost připlatit si za dodatečné obrazovky s makry. To už zní jako docela dobrý business. Na CeBITu byl představen i skromnější bráška pod názvem Project Apuri 2.0 ($79), což je samostatná dokovací stanice, není tedy součástí klávesnice.

Na tomhle konceptu je fajn fakt, že si můžete na displeji nechat zobrazovat zprávy z Facebooku, Twitteru, Skypu, TeamSpeaku, takže sociálně zaměření jedinci zůstanou po celou dobu hraní v kontaktu se svými přáteli, kteří jejich zálibu v hraní nesdílí. Další výhodou je možnost telefonovat aniž byste měli telefon v ruce, jen pomocí reproduktorů a mikrofonu, stejně tak můžete psát SMSky datlováním do klávesnice, namísto dotykového displeje.

Roccat Power Grid: dokovací stanice pro iPhone i iPod
i Zdroj: PCTuning.cz

Roccat slibuje, že budou tyto dva výrobky dostupné na konci roku. To ale není všechno. Již v srpnu se můžeme těšit na představení verze pro Android a na konci roku se dočkáme i verze pro tablety a Windows Phone. V budoucnu bychom se také mohli dočkat monitorování a ovládání PC pomocí mobilní sítě. Rozuměj, ne pomocí domácí WiFi, ale zase za peníze, tentokráte operátorům.

Tak co, milí čtenáři. Myslíte si, že má propojení dalších zařízení s klávesnicí budoucnost? Jaký máte názor na modré podsvícení / indikační diody? Vyjádřete svůj názor v diskuzi.

Zdroj: verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama