intel-zverejnil-parametry-ivy-bridge-procesoru
Novinka Intel zveřejnil parametry Ivy Bridge procesorů

Intel zveřejnil parametry Ivy Bridge procesorů

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

2. 3. 2012 09:00 3

Oproti předchozí generaci se dočkáme vyšších frekvencí a díky použitému výrobnímu procesu i nižší spotřeby. Integrované grafické jádro HD 4000 by pak mělo být výrazně výkonnější než to v Sandy Bridge.

Reklama

Nedávno jsme vás informovali o posunutí příchody nové generace CPU na trh. Z původního plánu, kdy měly být všechny modely představeny 8. dubna, nakonec sešlo a v tento den dojde pouze k zahájení prodeje základních desek pro přicházející platformu s čipsety Z77, Z75, B75 a H77. Procesory dorazí ve více vlnách, ale nejblíže je 29. duben, kdy na trh dorazí čtyřjádrové Ivy Bridge.

Budoucí generace procesorů Intelu je tedy za dveřmi a na povrch se dostávají další a další informace o jejich parametrech. Ve zprávě zaslané obchodníkům byly i tabulky, které čipy Core třetí generace stavějící na 22nm procesu a architektuře Ivy Bridge detailněji představují.

Intel zveřejnil parametry Ivy Bridge procesorů
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejvyšší řada s ozačením Core i7 dorazí s nejvýkonnějším modelem nesoucím označení i7-3770K. Každý core i7 čip má tradičně 4 jádra a 8 threadů. Nechybí Turbo Boost pro automatické zvyšování taktu a 8MB cache. Největší viditelnou změnou oproti předchozí generaci je použitý výrobní proces a nový model grafického jádra. Jak si bude stát v testech se dozvíme po vydání, kdy budeme moci zveřejnit objektivní testy.

Intel zveřejnil parametry Ivy Bridge procesorů
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhá tabulka srovnává druhou a třetí generaci řady Intel Core i5, tedy Ivy a Sandy Bridge. Zde jsou vidět nepatrné rozdíly opět ve frekvencích a použitých grafických jádrech.

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama