grafiku-pro-playstation-4-by-mohlo-vyrobit-amd
Novinka Grafiku pro Playstation 4 by mohlo vyrobit AMD

Grafiku pro Playstation 4 by mohlo vyrobit AMD

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

25. 2. 2012 09:00 5

Již dříve společnost dodávala čipy pro konzole Xbox 360 a Nintendo Wii, ale v Playstationu 3 se nachází řešení nVidie. Podle prvních informací se v konzoli Playstation 4 může objevit čip od AMD.

Reklama

Sony prý pracuje na návrhu příští generace konzole Playstation a podle magazínu Forbes se dočkáme významné změny v podobě jiného výrobce použitého GPU. V současném Playstationu 3 je využito řešení nVidie a jak se zdá, Japonci chtějí po vzoru Microsoftu a Nintenda vsadit na řešení konkurence.

Grafiku pro Playstation 4 by mohlo vyrobit AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Vize jednoho z fanoušků konzole Playstation

Xbox ve svých útrobách skrývá čip ATI Xenos a sázet na jeho výkonnější verzi bude i chystaný Xbox 720. Sony zatím u PS 3 využívá čip RSX NV47 (GeForce 7800), který byl navržen a vyroben společně s nVidií a v nové generaci jej tedy pravděpodobně vystřídá GPU od AMD.

To by mělo být stejně jako v Xbox 720 vysoce výkonné a těšit se tak můžeme na skvostnou grafiku a lepší umělou inteligenci ve hrách.

Nepřehlédněte:

Jednou ze zajímavostí na celé zprávě je fakt, že se jedná o první zmínku o pracích na novém herním zařízení od Sony. Zprávy je tedy nutné brát s určitou rezervou, ale je pravděpodobné, že výrobce spojí své síly právě s Advanced Micro Devices.

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama