zvukovka-game-blaster-od-asrock
Novinka Zvukovka Game Blaster od ASRock

Zvukovka Game Blaster od ASRock

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

20. 2. 2012 06:15 11

Firma ASRock uvádí na trh zvukovou kartu, která oplývá technologií Scout Mode a je navíc vybavena LAN portem. Kam tohle povede?  

Reklama

Taiwanský výrobce základových desek ve spolupráci s Creative Technology uvádí Game Blaster. Za názvem se skrývá zvuková karta, která je zárověň síťovou. Nebo obráceně? Každopádně ti pozornější z vás jistě už zbystřili a oprávněně říkají, že to není nic nového. Před časem totiž to samé v jiném balení uvedl Asus pod názvem Thunderbolt.

Zvukovka Game Blaster od ASRock
i Zdroj: PCTuning.cz


 

Naštěstí když dva dělají totéž, jeden z nich tahá za kratší konec lana. Game Blaster tak nabízí osmi kanálový zvuk, koaxiální a optický SPDIF výstup, snad všechny dostupné audio technologie včetně Scout Mode, a navíc port RJ45. Oproti chudě vybavenému Thunderboltu je to jistý krok kupředu.

Zde bych chtěl zmínit, že si tak úplně nemyslím, že je vhodné na samostatnou zvukovou kartu integrovat nějaká další zařízení. A to právě kvůli interferenčnímu jevu, který způsobuje zhoršení kvality zvuku. Vždyť právě kvůli tomuto jevu se u dražších desek setkáváme se samostatnou zvukovou kartou, kterou zapojujeme do PCI-E slotu - díky ní je vliv interference potlačen.

Hlavním tahákem zvukovky Game Blater je čtyřjádrový čip Sound Core3D. Ten mimo jiné nabízí Scout Mode, technologii ASRocku, která má za úkol vtáhnout hráče ještě o něco lépe do bitevní vřavy. V zásadě jde o to, že své nepřátele budete moci lokalizovat pomocí svého sluchu ještě o něco lépe, z ještě větší vzdálenosti. A pak jim ustřelit hlavu raketometem, třeba.

Vzhledem k tomu, že se jedná o licencovanou technologii ASRocku, zvukovku Game Blaster, potažmo technologii Scout Mode, si tak užijete pouze pokud vlastníte nějakou z podporovaných základních desek ASRocku. Seznam je krátký, a všechny desky jsou vybaveny chipsetem X79. Když si to shrneme, pokud doma máte jednu z novějších ASRock desek a koupíte si Game Blaster, tak si budete moct zahrát hru s ne tak moc pokrokovou technologií. Jako bonus budete moct být připojen ve dvou LAN sítích najednou! A to přátelé, to se asi nevyplatí.

Zdroj: Techpowerup
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama