tegra-3-ve-smartphonech-uz-na-konci-brezna
Novinka Tegra 3 ve smartphonech už na konci března

Tegra 3 ve smartphonech už na konci března

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

19. 2. 2012 06:00 14

Alespoň to tvrdí Jen-Hsung Huang, CEO a zároveň spoluzakladatel grafického gigantu nVidia. Bylo na čase.

Reklama

Čip Tegra 3 s kódovým označením Kal-El (původní jméno Clarka Kenta aka Supermana) byl uveden na trh 9. listopadu minulého roku a oproti svému předchůdci nabízí až třikrát vyšší výkon. Po několika měsících Tegru 3 ale využívá jen pár tabletů, konkrétně Transformer Prime, Iconia Tab A700, IdeaPad K2, a žádný smartphone. To se co nevidět změní, vícejádrová bestie zamíří i do segmentu mobilů.

Tegra 3 ve smartphonech už na konci března
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Vyplývá to z vyjádření Huanga který řekl, že na Mobile World Congress očekává uvedení těchto telefonů. MWC se koná od 27.2. do 1.3., a do konce března se pak dočkáme telefonů s Tegrou 3 i v obchodech.

Tegra 3 ve smartphonech už na konci března
i Zdroj: PCTuning.cz


Jen-Hsun Huang, CEO nVidie

K prohlášení došlo na nVidií Earnings Conference Call. Bylo tam také oznámeno, že propad objemu prodeje Tegry 2 byl mnohem rychlejší, než lidé z nVidie předpokládali. V důsledku toho museli výrobci snižovat ceny svých zařízení až o 42,5%. I přes nepříznivá čísla se Tegra aktuálně používá ve 14 telefonech a 34 tabletech.

Vice president nVidie Rob Csongor k tomu poznamenal, že Tegra 3 je v dobré pozici a měla by poskytnout obnovení růstu, namísto dosavadního propadu. V roce 2011 zaznamenala Tegra tržby v hodnotě $360 milionů, pro rok 2012 společnost očekává až $540 milionů. Na tomto čísle by se z větší části měla podílet právě Tegra 3.

Zdroj:  tomshardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama