green-house-zacne-prodavat-flash-disky-zalozene-na-cipech-s-bunkami-slc
Novinka Green House začne prodávat flash disky založené na čipech s buňkami SLC

Green House začne prodávat flash disky založené na čipech s buňkami SLC

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 2. 2012 11:00 3

Nové disky se svým majitelům odmění delší výdrží, odolností a spolehlivostí. Na druhou stranu nepůjde o žádné rychlíky, alespoň podle toho mála, co o nich výrobce prozradil.

Reklama

Společnost Green House se základnou v zemi vycházejícího slunce se pochlubila novou řadou USB flash disků GH-UFI-XSA, která je vhodná zejména pro průmyslové využití.

Postavena je na paměťových čipech NAND Flash s buňkami SLC (jedna paměťová buňka dokáže uchovat 1 bit), jichž výhodou je mnohem vyšší počet přepsání než v případě MLC (multi-level cell) buněk.

Slupka disku, který má hmotnost kulatých deset gramů, je vyrobena z oceli a má vnější rozměry 47,3 × 17,6 × 8,4 milimetru. Přenosové rychlosti pro čtení a zápis nejsou bůhvíjaké. Dosahují průměrných 20 MB/s, což odpovídá zvolenému rozhraní USB 2.0.

Podle zprávy je disk schopný schopný pracovat v prostředí s teplotou od -40 do +85 stupňů Celsia a využívá systém korekce chyb ECC. Do prodeje se dostane v sedmi kapacitách –128 MB, 256 MB, 512 MB, 1 GB, 2 GB, 4 GB a 8 GB. Maloobchodní ceny nebyly zatím upřesněny.

Green House začne prodávat flash disky založené na čipech s buňkami SLC
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama