vikendovy-turnaj-nalakal-do-prahy-evropskou-spicku
Novinka Víkendový turnaj nalákal do Prahy evropskou špičku

Víkendový turnaj nalákal do Prahy evropskou špičku

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 2. 2012 09:30

Štědrá odměna nalákala tento víkend do Prahy nejlepší evropské týmy. Napínavé zápasy, zvraty a překvapení měli diváci možnost sledovat prostřednictvím internetového vysílání či přímo v Pražské herně BattleZone.

Reklama

O víkendu 11. a 12. února se v Praze uskutečnil turnaj s názvem BenQ Grunex European LAN. Jde o pokračování úspěšného turnaje z loňského roku, který se podle českých hráčů stal nejlepším českým turnajem roku 2011 a na populárním evropském komunitním portále Tek-9 byl zvolen čtvrtým nejlepším turnajem v Evropě. Soutěžilo se v oblíbené hře Call of Duty 4.

Nepřehlédněte:

Nejlepší evropské týmy přijedou do Prahy bojovat o tisíce euro

O lákavou odměnu 2 600 euro a pět digitálních fotoaparátů BenQ se letos do Prahy přijelo poprat 14 špičkových týmů Evropy. Mezi těmito týmy jsme mohli najít hned deset různých národností, nechyběli samozřejmě Češi, ale zúčastnili se i severské týmy z Finska a Švédska, dále například Němci, Švýcaři či favorité z Maďarska.

Turnaj se odehrál klasickým systémem, týmy byly tedy rozděleny do skupin, ve kterých si musely vybojovat postup do dvojitého play-off pavouka. Z první skupiny postoupili favorité, konkrétně mezinárodní tým složený z hráčů z celé Evropy, Western Wolves, dále Češi eSuba.INTEL, TCM Gaming a ze čtvrtého místa pak švédský celek Team-prOperty. Vše tedy proběhlo dle očekávání.

Víkendový turnaj nalákal do Prahy evropskou špičku
i Zdroj: PCTuning.cz

Překvapení na sebe ale nenechalo dlouho čekat. Ve druhé skupině byli jasnými kandidáty na postup maďarští Anexis, finští Team ESPC a dvě česká želízka v ohni, Cracked Gamers a Team Refuse. Hráči týmu Anexis, jenž je považován za současný nejlepší evropský tým vůbec, se ale postarali doslova o šok. Z prvního místa postoupili se čtrnácti body na kontě Finové Team ESPC, zbytek skupiny byl ale mnohem zamotanější.

Druhé místo obsadili Cracked Gamers a třetí Team-Refuse, oba získali deset bodů. Hlavní favorit turnaje Anexis si zcela nečekaně připsal tři prohry, na kontě měl tedy jen devět bodů. Ze čtvrtého místa, rovněž s devíti body, nakonec díky lepšímu výsledku ze vzájemného zápasu postoupil německý tým Project Grunex. A první překvapení turnaje bylo na světě!

Víkendový turnaj nalákal do Prahy evropskou špičku
i Zdroj: PCTuning.cz

Víkendový turnaj nalákal do Prahy evropskou špičku
i Zdroj: PCTuning.cz

V play-off dominoval evropský tým WesternWolves, který se bez prohry probojoval až do finále. Jediným týmem, který konečné vítěze dokázal v turnaji potrápit, byli čeští Cracked Gamers. Tento tým se předvedl jako ukázkový černý kůň turnaje, když po výhrách nad papírově silnejšími celky (TCM Gaming a eSuba.INTEL) skončil na druhém místě. Díky tomu měla Česká Republika zástupce na stupních vítězů, což potěšilo mnohé české fanoušky.

Na turnaji se také představila nově značka HAL3000, což jsou nejprodávanější české herní počítače, které se rozhodly dlouhodobě podporovat český gaming. Počítače HAL3000 pro hráče vyrábí speciální nadupané sestavy, ale v jejich nabídce najdete i cenově výhodné počítače.

Celkove pořadí vypadalo následovně:

  • 1. místo: Western Wolves (1200 € + 5x digitální fotoaparát BenQ DC P1410 + medaile)
  • 2. místo: Cracked Gamers (900 € + medaile)
  • 3. místo: Team ESPC (500 € + medaile)

Zdroj: Grunex

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama