nemyslime-si-ze-mame-nejake-problemy-reaguje-sony-na-slabe-prodeje-playstation-vita
Novinka „Nemyslíme si, že máme nějaké problémy,“ reaguje Sony na slabé prodeje PlayStation Vita

„Nemyslíme si, že máme nějaké problémy,“ reaguje Sony na slabé prodeje PlayStation Vita

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 2. 2012 12:05 8

Handheld PS Vita nabízí jemný displej a špičkovou grafiku, ale bohužel pro Sony zatím zůstal za očekáváním a nedosáhl odhadovaných prodejů.

Reklama

Prodeje přenosné kapesní konzole PlayStation Vita jsou v Japonsku daleko za očekáváním. Štěbetá si o tom už i tamní ptactvo. Zatímco za první týden se prodalo ještě slušných 325 tisíc zařízení, v tom druhém prodeje spadly až na mizerných 72 tisíc. Jen pro srovnání, ve stejném období se prodalo 428 tisíc kusů konkurenčního 3DS, i původního PSP se prodalo něco málo přes 100 tisíc kusů.

Japonská firma, která v posledním čtvrtletí ohlásila ztrátu 1,2 miliardy dolarů, se snaží rozptýlit obavy potenciálních zákazníků a upírá se k uvedení svého nového handheldu v Evropě. To proběhne oficiálně 22. února.

Nepřehlédněte:

Crytek: kapesní konzole PlayStation Vita možná neuspěje. Na vině budou smartphony

Finanční ředitel Sony, Masaru Kato, ve svém nedávném prohlášení řekl: „Vita zaznamenala dobrý start. Nemyslím si, že bychom měli nějaké problémy“.

A v čem že je největší problém PlayStation Vita? Především v cenové politice. Základní WiFi verze začíná na 250 amerických dolarech, což je opravdu hodně peněz. Mnoho lidí tak dalo/dá nejspíše přednost nákupu některého ze smartphonů, nebo klasické větší konzoli jako je například Xbox 360.

„Nemyslíme si, že máme nějaké problémy,“ reaguje Sony na slabé prodeje PlayStation Vita
i Zdroj: PCTuning.cz

PlayStation Vita | foto: the Verge

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama