sony-ma-za-posledni-ctvrtleti-ztratu-celych-1-2-miliardy-dolaru
Novinka Sony má za poslední čtvrtletí ztrátu celých 1,2 miliardy dolarů

Sony má za poslední čtvrtletí ztrátu celých 1,2 miliardy dolarů

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

5. 2. 2012 06:00 26

Sony je po finanční stránce za poslední čtvrtletí v pěkném maléru. Ztráta firmy totiž činí v přepočtu skoro 23 miliard korun. Mohou za to především záplavy v Thajsku a silný kurz japonského jenu.

Reklama

Firma Sony jistě z minulého roku není moc nadšená. Prodej televizorů Sony klesá, konzole PlayStation 3 se také prodávají méně a k tomu ještě povodně a stoupající hodnota jenu. To vše se postupem roku podepsalo na tržbách a finančním vyhodnocení, které v posledním čtvrtletí roku 2011 dopadlo velice špatně, vlastně ještě hůř, než předpokládali analytici.

Sony má za poslední čtvrtletí ztrátu celých 1,2 miliardy dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz


Kazuo Hirai - nový generální ředitel s plány na záchranu podnikání

Sony se minulý rok celkově nedařilo. V oblasti televizorů se před Sony dostává s prodeji firmy Samsung a lidí si dnes už nekupují herní hardware, protože mohou hrát všechny hry na jejich smartphonech nebo tabletech. To je pro firmu, která se soustředí právě na výrobu fyzických produktů problém, zatímco herní vývojáři vesele vydělávají. Ke všemu ještě dopomohli podzimní záplavy v Thajsku a nárůst kurzu japonského jenu. Díky tomu činila ztráta v období od října do prosince 1,2 miliardy dolarů, což je v přepočtu bezmála 23 miliard korun. S tímto souvisí i jmenování nového generálního ředitele. Tím se stal mladší Kazuo Hirai, který se pokusí najít řešení, jak tyto ztráty vyrovnat.

„Starší generální ředitelé nehledají změny. Skutečnost, že se výroba po záplavách obnoví, je daná. Bohužel to nevypadá, že by se chystali udělat něco pro zvýšení zisků.“

Zdroj: KitGuru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama