netradicni-chladic-siberia-kombinuje-vertikalni-a-horizontalni-chladici-veze
Novinka Netradiční chladič Siberia kombinuje vertikální a horizontální chladící věže

Netradiční chladič Siberia kombinuje vertikální a horizontální chladící věže

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

3. 2. 2012 10:00 8

Chladič používá jedné vertikální věže, které vidíme u většiny chladičů a jedné horizontální, která se používá zejména v nízkoprofilových chladičích. Jaký je smysl této kombinace nám asi zůstane utajen.

Reklama

Občas se na trhu chladičů objeví i novinky, které jsou občas trochu zvláštní nebo se snaží kombinovat několik technologií v domnění, že alespoň jedna z nich by mohla fungovat. Jedním z nich může být i chladič Siberia od výrobce Titan Technology, který má dvě nezávislé chladící věže, z nichž každá je položena v jiné rovině. Chladič tak vypadá, jako kdybyste spojili vždy půlku chladičů dvou různých konstrukcí.

Netradiční chladič Siberia kombinuje vertikální a horizontální chladící věže
i Zdroj: PCTuning.cz

Z měděné základny vychází pět měděných heat-pipes, které jdou na každé straně do jedné z hliníkových věží. První věž je v horizontální poloze a je umístěna nad procesorem. Ta je zároveň větší a ofukuje ji i větší, 140mm větráček. Jeho rozmezí otáček 700 až 1800 RPM a protlačí při nich od 1 do 2,5 kubíků vzduchu. Vedle něj je pak ve vertikální poloze menší věž se 120mm větráčkem. Ten už je rychlejší, konkrétně 800-2200 otáček za minutu a má menší výkon, 24-66 CFM. Oba větráky mají 4pinový konektor a mají tak PWM regulaci. Celkové rozměry chladiče jsou 200 × 130 × 162 mm a váží 755 gramů. Podpora je zde pro úplně všechny moderní patice, LGA 1156 počínaje po LGA 2011 konče, u AMD pak všechny odnože patice AM a ještě FM1. Cena chladiče je 2 100 Kč.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama