acer-zautoci-letos-novymi-ultrabooky
Novinka Acer zaútočí letos novými ultrabooky

Acer zaútočí letos novými ultrabooky

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 1. 2012 14:00 8

Do obchodů se v průběhu 2. a 3. čtvrtletí dostanou čtyři nové modely s poměrně zajímavou cenou, vyplývá to z prohlášení ředitele JT Wanga.

Reklama

Jeden z největších světových výrobců počítačů, Acer, se dle svých vlastních slov chystá letos zaměřit především na čtyři segmenty – tablety, smartphony, notebooky a ultrabooky. V proslovu k zaměstnancům při příležitosti začátku čínského lunárního Nového roku se o tom zmínil generální ředitel a předseda představenstva JT Wang.

Pro tchajwanského výrobce je prý nesmírně důležité, aby uspěl v konkurenci ostatních firem, které tenké notebooky s dostatečným výkonem také vyrábějí. V průběhu druhého a třetího čtvrtletí zákazníkům proto nabídne čtyři nové modely, všechny se budou prodávat za maloobchodní cenu 650 až 800 dolarů.

Nepřehlédněte:

Ultrabooky se na trhu zatím neprosazují. Acer věří v obrat k lepšímu

Firma se chce také více zaměřit na výrobu levnějších tabletů, chce s nimi pokrýt mezeru na trhu, která vznikla mezi levným zařízením Kindle Fire a zatím bezkonkurenčním iPadem od Applu.

Vysoce postavený funkcionář Aceru dále řekl, že i když na prodeji notebooků stále více kanibalizují tablety, tak prý firma nepředpokládá, že by letos ztratila něco ze svého tržního podílu, který momentálně čítá v této oblasti takřka 45 procent.

Acer zaútočí letos novými ultrabooky
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama