vyrobce-chladicu-arctic-zaluje-amd-za-pouziti-znacky-fusion
Novinka Výrobce chladičů Arctic žaluje AMD za použití značky Fusion

Výrobce chladičů Arctic žaluje AMD za použití značky Fusion

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

23. 1. 2012 06:00 16

Žalobami se to ve světě IT jenom hemží a nejsledovanější jsou dnes především ty mezi společností Smasung a Apple. Arctic nyní žaluje AMD za použití obchodní značky Fusion.

Reklama

Poslední půl rok slyšíme neustále o žalobách mezi firmami Apple a Samsung kvůli podobnosti jejich produktů, zejména řady Galaxy od Samsungu s telefony Apple iPhone a tablety iPad. Nyní čelí soudní žalobě firma AMD, tedy dvojka na trhu procesorů. Tu žaluje švýcarský výrobce chladičů a napájecích zdrojů Arctic (dříve Arctic Cooling) pro zneužití obchodní značky Fusion. Arctic vlastní tuto značku pro jeho napájecí zdroj.

Výrobce chladičů Arctic žaluje AMD za použití značky Fusion
i Zdroj: PCTuning.cz

AMD čelí obvinění za použití této obchodní značky. Zajímavé je ale to, že AMD název Fusion používá pouze ve sloganu „The future is fusion“, kde slovo fusion znamená spojení různých počítačových technologií do jediného čipu. I celé označení Fusion v souvislosti s procesory bylo vždy jen jako označení pro spojení grafické části a procesoru do jednoho křemíku. AMD toto slovo nepoužívá ani na označení procesorů ani jako obchodní značku. Dokonce před pár dny byla přejmenována „architektura fusion“ na „heterogenní architekturu“. Určitě bude zajímavé sledovat, jak tento spor skončí a komu dá soud za pravdu.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama