exklusivne-zname-duvod-odlozeni-geforce-gt-680
Novinka Exklusivně: Známe důvod odložení GeForce GT 680

Exklusivně: Známe důvod odložení GeForce GT 680

Z. Obermaier

Z. Obermaier

17. 1. 2012 18:08 48

Včera jsem spekulovali o datu uvedení "Kepleru", dnes už to víme jistě a známe i důvod odložení na duben!

Reklama
Exklusivně: Známe důvod odložení GeForce GT 680
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve včerejší

zprávě

jsem informovali, že na veřejnost pronikly dvě informace o dvou možných datech uvedení GeForce GT 680 na bázi architektury Kepler. Připomínám, že jeden zdroj hovoří o uvedení v únoru (february) a druhý až v dubnu (april). Dnes už vím, že oba mají pravdu - jeden ale operuje s hodně starou roadmapou a tedy je jeho informace neaktuální. Začněme od začátku:

Včera nám jeden z výrobců poslal roadmapu Nvidie s daty uvedení nových produktů. Ta pochází z ledna a je v podstatě jen týden stará. Hovoří o uvedení GeForce GT 680 a GT 670 v dubnu letošního roku, GeForce GT 660 by měla přijít asi měsíc po první dvojici. Kde se ale vzala informace o únoru? - Také od Nvidie! Včera jsem krapet "žhavil dráty" a od jednoho známého s blízkými vazbami na nejmenovaného výrobce karet, jsem vyzískal dost podobnou roadmapu té z ledna co máme od jiného výrobce. Rozdíl byl ale v datu vydání, ta jeho je totiž z července 2011. Už první pohled nám vyjasnil kde se spekulace o únoru vzala (číňani ukořistili půl roku starou roadmapu a z ní čerpali).

V této staré roadmapě je totiž uvedení GeForce GT 670/680 v lednu/únoru. Doslova je v dokumentu napsáno: srpen - první samply, začátek výroby v září. V prosinci měli dostat novináři své samply na launch plánovaný na úvod roku 2012. Takhle si situaci představovala Nvidia v létě loňského roku. Co ale stojí za několika měsíčním spožděním? Na tuto otázku dává odpověď nová roadmapa z ledna. Přímo je v ní napsáno, že kvůli problémům s kompatibilitou PCI-E 3.0 bylo nutné udělat další revizi jádra (respin). Pokud tedy můžeme lednové roadmapě věřit, právě začala fáze "sampling" se zahájením plné výroby v únoru. Recenzenti by měli své karty dostat někdy v březnu. Mimochodem o tomto měsíci kdy dojde na novinářské předváděčky, nám říkali zástupci Nvidie už před časem, tedy o posunu už nějaký ten týden/měsíc věděli.

Shrnutí faktů: GeForce GT 670/680 budou uvedeny v dubnu, GeForce GT 660 přijde měsíc po nich. V únoru Nvidia uvede jednu "novou" grafiku, jde o GeForce GTX 550 (bez Ti). Kepler se dostane na trh až o dva měsíce později kvůli problémům s PCI-E 3.0 jež bylo nutné řešit.

Zdroje: vlastní

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama