obchod-apple-v-pekingu-neotevrel-kvuli-vytrznostem-cinane-na-nej-hazeli-vejce
Apple Novinka Obchod Apple v Pekingu neotevřel kvůli výtržnostem. Číňané na něj házeli vejce

Obchod Apple v Pekingu neotevřel kvůli výtržnostem. Číňané na něj házeli vejce

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 1. 2012 14:30 19

Před kamenným obchodem v Pekingu se porvali stovky zájemců o nový iPhone s policií. Apple se proto rozhodl ukončit prodej svých telefonů v čínských kamenných obchodech.

Reklama

Tisíce čínských nadšenců a příznivců mobilních technologií čekaly marně v několik set metrů dlouhé frontě na otevření obchodu, kde se měl začít prodávat oficiálně iPhone 4S. Někteří z nich na nový model čekali již včerejška, navzdory mrazivému počasí, které zde panuje.

V sedm hodin ráno jim však mluvčí oznámil, že obchod kvůli velkému zájmu uživatelů, kdy nebylo možné zajistit bezpečnost zaměstnanců, zůstane nakonec zavřený.

Obchod Apple v Pekingu neotevřel kvůli výtržnostem. Číňané na něj házeli vejce
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi lidmi a ostrahou okamžitě vypukly šarvátky a nepokoje. Situaci musela uklidňovat až policie. Mezitím se však na výlohy obchodu snesla sprška vajec. „Čekali jsme celou noc, jsme zmrzlí a oni nám nakonec řeknou, že obchod neotevřou,“ řekl agentuře Reuters jeden ze zájemců. Číňané jsou po produktech Applu hladoví, sami si totiž uvědomují, že tohle nejsou padělky.

Apple v reakci na zprávy o situaci před svými obchody zaslal médiím následující prohlášení „Poptávka po iPhonu 4S je neuvěřitelná a naše obchody v Číně jsou momentálně vyprodané. Naneštěstí jsme nebyli schopni kvůli příliš velkému davu otevřít náš obchod v San-li-tchunu, neboť jsme nemohli garantovat bezpečnost našich zákazníků a zaměstnanců. V kamenných obchodech v Pekingu nebudeme iPhone 4S už do budoucna raději vůbec prodávat“.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama