operace-blitzkrieg-hackeri-z-anonymous-lovi-nacisty
Novinka Operace Blitzkrieg: hackeři z Anonymous loví nacisty

Operace Blitzkrieg: hackeři z Anonymous loví nacisty

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 1. 2012 16:05 35

Nechvalně známí hackeři se vrhli na německou ultrapravicovou scénu. Na účelově spuštěném webu zveřejňují jména sympatizantů strany NPD a prispěvatelů do ultrapravicového magazínu Junge Freiheit.

Reklama

Anonymous, skupina hackerů, které jsou přičítány útoky na PlayStation Network a komerční společnosti Visa a MasterCard, o sobě dala znovu vědět a tentokrát se zaměřila na neonacisty v Německu.

Hackeři spustili web s názvem nazi-leaks.net (v době psaní článku je nefunkční; pozn. aut), kde zveřejňují jména osob, kteří podporují extrémní pravici. Na stránce jsou zveřejňovány i e-mailové adresy příznivců a sponzorů Národnědemokratické strany Německa (NPD), stejně jako přispěvatelů do ultrapravicového plátku Junge Freiheit a obchodů s nacistickými materiály. Jejich seznam nyní údajně čítá již stovky jmen.

Dále bylo prý také „shozeno“ několik webových stránek napojených na NPD. Tato strana již dala najevo, že na Anonymous plánuje podat žalobu.

Nepřehlédněte:

Policie zatkla dalšího člena Anonymous. Může jít do vězení až na deset let

Na Twitteru Anonymous se na Nový rok objevil následující vzkaz: „#OpBlitzkrieg wünscht allen Nazis und vor allem Altermedia einen guten Start ins neue Jahr!“ – „OpBlitzkrieg přeje všem nacistům a především Altermedia dobrý start do nového roku!“

Blitzkrieg (v překladu blesková válka) je vojenská doktrína, která hrála hlavní roli během německé invaze do Polska, které se s ní nedokázalo vyrovnat.

Operace Blitzkrieg: hackeři z Anonymous loví nacisty
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama