extremni-geforce-gtx-560-ti-od-zotac-zabere-tri-sloty
Novinka Extrémní GeForce GTX 560 Ti od Zotac zabere tři sloty

Extrémní GeForce GTX 560 Ti od Zotac zabere tři sloty

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 12. 2011 12:00 8

Grafika disponuje předimenzovaným napájením, kvalitními součástkami a masivním chlazením, kterému dominuje dvojice 120mm ventilátorů. A pyšní se i slotem M-PCIe.

Reklama

O Zotacu jsme nedávno psali v souvislosti s uvedením pasivní GeForce GTS 450. A včera se tento známý výrobce pochlubil speciální verzí GTX 560 Ti s označením Extreme Edition (EE).

Nepřehlédněte:

Zotac představil tichou GeForce GTS 450

Grafika je osazena nereferenčním plošným spojem, má 9+3fázové napájení a robustní chladič, jenž ve skříni zabere rovnou tři pozice. Pro odvod tepla od GPU slouží šest měděných heat-pipe trubiček s průměrem 6 mm.

Podle výrobce chlazení odvede 250 až 300 wattů odpadního tepla, v závislosti na otáčkách dvojice 120mm větráků, které jsou umístěné navrchu. Na PCB se údajně nachází zapouzdřené cívky, kondenzátory s pevným dielektrikem a dva vysokokapacitní kondenzátory FPCAP, aby napětí bylo co nejčistší, tedy bez výkyvů. Najdeme zde i slot M-PCIe, do nějž lze zapojit diagnostický modul, který usnadní přetaktování.

Celkem osm paměťových čipů, které dohromady dají kulatý 1 GB, funguje na frekvenci 1100 MHz. Jádro GF114 kmitá na 950 MHz, což je hodnota o 128 MHz vyšší, než je běžné. Jde o variantu s 384 CUDA jednotkami.

Jeden ze dvou standardních šestipinových konektorů nahradil osmipinový konektor.

Kdy se tato karta dostane do prodeje, není zatím zřejmé. Dosud nebylo oznámeno datum uvedení na trh ani cena, za kterou se bude prodávat.

Extrémní GeForce GTX 560 Ti od Zotac zabere tři sloty
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: EXPreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama