gigabyte-stahuje-z-prodeje-x79-zakladni-desky-pri-pretaktovani-mohou-vyhoret
Novinka Gigabyte stahuje z prodeje X79 základní desky. Při přetaktování mohou vyhořet

Gigabyte stahuje z prodeje X79 základní desky. Při přetaktování mohou vyhořet

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 12. 2011 13:55 20

Problém tkví v obvodech napěťové regulace pro komponenty, resp. v nižší kvalitě použitých součástek, kdy uživatelům hrozí, že jim deska vyhoří i při velmi mírném přetaktování.

Reklama

V České republice jeden z nejpopulárnějších výrobců Gigabyte oznámil, že začal postupně stahovat z trhu svoje desky vybavené čipovou sadou X79. Jde konkrétně o trojici modelů GA-X79-UD3, GA-X79-UD5 a G1.Assassin 2.

Nepřehlédněte:

Intel má chybu v čipsetech pro Sandy Bridge, zastavil prodeje

Na tyto desky si stěžují nejen přetaktovači, ale i běžní uživatelé, kterým údajně „hoří“ přímo pod rukama, a to bohužel i při velmi mírném přetaktování. Přetaktovači s přezdívkou japan0827 dokonce na desce bouchl MOSFET. Celou nepříjemnost dokonce zdokumentoval na video.

Gigabyte na vzniklou situaci reagoval uvedením BIOSU s označením F7, který problému částečně zabraňuje, avšak značně snižuje možnosti přetaktování. Jde tedy o polovičaté řešení, které ladičům výkonu pod nos moc nejde.

Celý problém je třaskavou směsicí špatného BIOSU, napájecích okruhů a nedostatečné kvality součástek, kterými se firma na baleních svých produktů až nezdravě chlubí.

V současné době mohou uživatelé tyto základní desky vrátit a vyčkat na uvedení nové revize, u které snad již žádné problémy, při kterých může jít i o zdraví, hrozit nebudou.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama