stahujte-opera-11-60-dostala-nove-funkce-a-je-rychlejsi
Internet Novinka Stahujte: Opera 11.60 dostala nové funkce a je rychlejší

Stahujte: Opera 11.60 dostala nové funkce a je rychlejší

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

9. 12. 2011 09:00 4

Tvůrci oblíbeného webového prohlížeče poctivě pracují na další verzi s číslovkou 12. Jelikož se její vydání neustále odkládá, rozhodli se vývojáři pro vydání mezistupně v podobě sestavení 11.60, do kterého zahrnuli některé chystané funkce a vylepšení.

Reklama

Vývojáři z Opera software poctivě pracují na dlouho očekávané verzi prohlížeče Opera pro běžné počítače s označením 12. Kvůli nečekanému prodloužení jejího vývoje se rozhodli zařadit do své roadmapy ještě jeden mezikrok a ulehčit tak uživatelům čekání na její finální sestavení. Vývoj "dvanáctky" se protáhl z důvodu odladění hardwarové akcelerace vykreslování a tak si na její oficiální vydání ještě nějaký ten pátek počkáme. Opera 11.60 přesto není pouze opravným balíčkem chyb, ale přináší i několik užitečných novinek.

Stahujte: Opera 11.60 dostala nové funkce a je rychlejší
i Zdroj: PCTuning.cz

Verze 11.60 v sobě skrývá i ochutnávku funkcí a vylepšení sestavení 12, jako je vestavěný e-mailový klient, který je na velmi slušné úrovni a má i ve velké konkurenci co nabídnout. Drobných úprav se dočkalo i uživatelské rozhraní, ale zde se jedná o nepříliš viditelné změny v podobě zaoblenějších rohů a několika upravených ikon. Po vzoru konkurence přibyla do adresního řádku hvězička pro snadné ukládání oblíbených záložek.

Stahujte: Opera 11.60 dostala nové funkce a je rychlejší
i Zdroj: PCTuning.cz

Velké změny nalezneme i pod povrchem. Konkrétně lze přibylo nové renderovací jádro s názvem Ragnarök a plně podporovaný ECMAScript 5.1. Jádro Presto nyní podporuje gradienty z CSS 3 a zmínit musíme i optimalizaci JavaScriptu, která výrazně snižuje hardwarové nároky i bez HW akcelerace. Operu 11.60 stahujte ze stránek Opera Software, nebo formou aktualizace přímo v  browseru.

Zdroj: Opera

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama