sedmipalcovy-tablet-ainol-novo7-nabizi-android-4-0-a-cenu-99-dolaru
Novinka Sedmipalcový tablet Ainol Novo7 nabízí Android 4.0 a cenu 99 dolarů

Sedmipalcový tablet Ainol Novo7 nabízí Android 4.0 a cenu 99 dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 12. 2011 11:30 4

V Číně se bude prodávat malý tablet s nejnovější verzí operačního systému Android. Použité SoC využívá architektury MIPS. Cena tabletu je téměř lidová.

Reklama

Na trh se v příštích týdnech dostane multimediální tablet se sedmipalcovým displejem a operačním systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Informovala o tom společnost MIPS Technologies, která na něm spolupracovala s dvojící čínských výrobců Ingenic Semiconductor a Ainol Electronics.

Doporučená koncová cena téhle hračky je stanovena na 99 dolarů, to jest dle aktuálního kurzu na přibližně 1870 korun. Zařízení je poháněno SOC architektury MIPS a nikoliv ARM, na níž dnes staví většina výrobců.

Jednojádrové SoC („systém na čipu“) s označením JZ4770 dodává čínská firma Ingenic Semiconductor. Jeho pracovní frekvence je 1 GHz, celková spotřeba 250 mW. Při vytížení procesorové části pouze 90 mW.

Sedmipalcový tablet Ainol Novo7 nabízí Android 4.0 a cenu 99 dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Grafika s označením Vivante GC860 kmitá na 444 MHz, přičemž podporuje OpenGL ES 2.0 a přehrávání 1080p videa. Ainol Novo7, takto se tablet jmenuje, obsahuje USB 2.0 konektor, má slot pro rozšiřující karty typu microSD a modul WiFi 802.11 b/g/n. Přední kamera disponuje neupřesněným rozlišením (pravděpodobně VGA), zadní údajně nabízí 2 Mpx.

V pohotovostním režimu tablet vydrží až 30 hodin. Při prohlížení webu je udávaná výdrž 7 hodin. Android Market není a nejspíše ani do budoucna nebude podporován. Zařízení si můžete zakoupit na oficiálních stránkách výrobce, ovšem počítejte s tím, že se vám díky poštovnému prodraží.

Pokud nespěcháte, prakticky identické zařízení se prý začne prodávat v příštích měsících v USA i Evropě pod značkami Leader International a OMG Electronics.

Zdroj: talkandroid

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama