microsoft-pry-pripravuje-dve-ruzne-verze-konzole-xbox
Novinka Microsoft prý připravuje dvě různé verze konzole Xbox

Microsoft prý připravuje dvě různé verze konzole Xbox

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

27. 11. 2011 09:00 52

Nová generace konzolí se nezadržitelně blíží a na porch vyplouvají další zvěsti o chystaných produktech. Poslední překvapení se týká Xboxu, který by mohl na trh dorazit hned ve dvou variantách.

Reklama

Nová generace herních konzolí je za rohem a je jasné, že bude mít pozitivní vliv na celý herní průmysl. Konečně se dočkáme vizuálně a technicky povedených her, při jejichž vývoji se studia nebudou muset omezovat slabým železem. Dnešní portování je jen nutným zlem a her vytvořených přímo pro konzole není mnoho.

Microsoft prý připravuje dvě různé verze konzole Xbox
i Zdroj: PCTuning.cz

Nedávno jsme vás informovali o tom, že Xbox 720 dorazí možná už v lednu a Microsoft plánuje na CES 2012 obrovské oznámení. Poslední zprávy poodkrývají, čeho by se toto oznámení mohlo týkat. Server SlashGear hovoří hned o dvou konzolích z dílen Microsoftu, které nahradí současný Xbox 360.

Microsoft prý připravuje dvě různé verze konzole Xbox
i Zdroj: PCTuning.cz

Na trh by tedy nedorazila jedna, nýbrž dvě produktové řady. První by byla základní verze určená spíše jako lepší set-top-box s podporou Kinectu a možností hraní méně náročných her (pravděpodobně konkurence pro Nintendo Wii U). A druhá bude v podobě výkonného Xboxu 720, který bude nadupaný nejnovějšími technologiemi a zahrajeme si na něm ty největší fláky. Ten bude bojovat o zákazníka s následovníkem Playstationu 3 a jeho specifikace by mohla být následující. Procesor by mohl mít až 8 jader a k tomu 2 GB paměti DDR3. O grafický výkon by se měla postarat zatím nevydaná dvoujádrová grafická karta od AMD - více v nedávné novince.

Jedná se o spekulace, ale pokud se vše potvrdí, máme se na co těšit. O dalších zprávách vás budeme informovat.

Zdroj: TechPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama