tajemne-obrazce-v-cine-zadne-mimozemske-kody-ale-atomova-strelnice
Novinka Tajemné obrazce v Číně? Žádné mimozemské kódy, ale atomová střelnice

Tajemné obrazce v Číně? Žádné mimozemské kódy, ale atomová střelnice

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 11. 2011 16:50 4

Série podivných obrazců v čínské poušti, jasně viditelných z obežné dráhy, dala vzniknout celé řadě konspiračních teorií. Ve skutečnosti jde ale o známé cvičiště čínské armády.

Reklama

Internet v minulém týdnu znovu žil divokými domněnkami. Spekulace živily záhadné objekty v čínské poušti objevené na Google Maps. Milovníci záhad a ufologové dumali nad tím, zda jsou bílé čáry mimozemskou šifrou, nějakým druhem kalibračního systému nebo jen internetovou kachnou.

Nepřehlédněte:

Čínští vědci uložili data do DNA bakterií. Vydrží v nich 1000 let a nelze je napadnout

Obrazce jsou rozeseté prakticky po celém území Ujgurské autonomní provincie Sin-ťiang. Některé z nich pak zabírají plochu desítek kilometrů čtverečních. Ale nejde o úplně nový objev, jak by se na první pohled mohlo zdát. Ve skutečnosti jde o dobře známou vojenskou oblast, která kypí podivnou aktivitou už dlouhé roky a podle všeho se i nadále používá k testům raketových hlavic.

Jonathan Hill z Mars Space Flight Facility se poté domnívá, že některé obrazce, kterých je v celé oblasti nespočet, by mohly sloužit ke kalibraci čínských vojenských satelitů. Zde pak můžete pozorovat závod na velkovýrobu anorganických hnojiv.

Vyrábí se v ní uhličitan draselný, který se získává vysoušením ze solanky (nasycený vodný roztok NaCl). Z výšky viditelné tyrkysové obrazce nejsou nic jiného, než odpařovací nádrže.

Záhadné obrazce naleznete zde: 1 2 3 4 5

Tajemné obrazce v Číně? Žádné mimozemské kódy, ale atomová střelnice
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama