refresh-sandy-bridge-e-v-podobe-ivy-bridge-e-prijde-za-rok-do-soucasne-patice
Novinka Refresh Sandy Bridge-E v podobě Ivy Bridge-E přijde za rok do současné patice

Refresh Sandy Bridge-E v podobě Ivy Bridge-E přijde za rok do současné patice

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

19. 11. 2011 06:00 1

Začátkem týdne byl na trh uveden nejvýkonnější procesor Sandy Bridge Enthusiast a už se mluví o jeho nástupci, Ivy Bridge Enthusiast. Ty půjdou ve znamení kompatibility.

Reklama

V pondělí byla oficiálně uvedena současná nejvýkonnější platforma společnosti Intel – procesory Sandy Bridge-E a desky s paticí LGA2011 a čipsetem X79. Recenzi procesoru vám již tradičně přinesl Zdeněk Obermaier, stejně jako duel desek o pár dní později. Mohu však prozradit, že vás čekají ještě další desky od známých výrobců.

Refresh Sandy Bridge-E v podobě Ivy Bridge-E přijde za rok do současné patice
i Zdroj: PCTuning.cz

Vývoj jde ale dál a už se začíná proslýchat o nástupci. Tím bude zmenšený procesor na stejné architektuře, ale přeci jen zde bude zásadní rozdíl. Nové procesory Ivy Bridge, stejně tak i později Ivy Bridge-E, již budou stavět na 3D tranzistorech, které Intel letos představil. Ty budou navíc vyráběné 22nm výrobním procesem a pokud se splní vše, co Intel řekl, bude se opravdu na co těšit. Teď ale k tomu nejhlavnějšímu.

Procesory Ivy Bridge budou mít pravděpodobně také maximálně 8 výpočetních jader a k nim 20 MB vyrovnávací paměti 3. úrovně (L3 cache). Důležité však je, že budou kompatibilní s dnešní paticí LGA2011 a čipsety X79, stejně jako Ivy Bridge s LGA1155 ve střední třídě. Procesory Ivy Bridge-E se objeví přesně za rok, tedy ve 4. čtvrtletí roku 2012.

Nepřehlédněte:

Zdroj: XFastest

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama