nvidia-ve-3-ctvrtleti-s-prijmy-nade-vsemi-odhady
Novinka nVidia ve 3. čtvrtletí s příjmy nade všemi odhady

nVidia ve 3. čtvrtletí s příjmy nade všemi odhady

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 11. 2011 12:30 10

Příjmy společnosti za minulé období dosáhly po vysokém meziročním růstu 1,07 miliardy dolarů. Čistý zisk činil 178,3 mil. dolarů.

Reklama

Americká společnost nVidia zažívá úspěšné období. Mohou za to především malé čipy do mobilních zařízení. V současné době najdete její čipset Tegra 2 v sedmdesáti procentech multimediálních tabletů s Androidem. Což není ale vůbec překvapivé, protože pokud chcete smartphone/tablet využívat také pro hraní her, není lepší volby.

Nepřehlédněte:

Tegra 3: smartphony a tablety dostanou výkon počítačů

V průběhu týdne navíc představila nástupce SoC Tegra 2 s nekomerčním označením Kal-El, který přináší výkon blížící se současným počítačům. Budoucnost mobilního byznysu zřejmě vězí v kouscích zeleného kryptonitu, kdo ví.

Hospodářské výsledky za 3. čtvrtletí 2011 jsou pozitivní. Příjmy vzrostly za minulé období o 4,9 procenta na 1,07 mld. dolarů, což je meziročně nárůst o 26,3 procenta.

Čistý zisk při zohlednění principů GAAP dosáhl 178,3 mil. dolarů. Dle přepočtu na jednu akcii 29 centů. Za 2. čtvrtletí činil 151,6 mil. dolarů, o rok dříve dokonce jen 84,9 milionů dolarů.

Hrubá GAAP marže byla 52,2 procenta, non-GAAP vzrostla z 51,9 procenta na 52,5 procenta. Na dobrých výsledcích za 3. čtvrtletí se podílel hlavně prodej mobilních čipů.

nVidia ve 3. čtvrtletí s příjmy nade všemi odhady
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: nVidia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama