genius-dx-eco-bezdratova-mys-ktera-nepotrebuje-baterie
Novinka Genius DX-ECO: bezdrátová myš, která nepotřebuje baterie

Genius DX-ECO: bezdrátová myš, která nepotřebuje baterie

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 11. 2011 10:15 9

Nová myška je zajímavá tím, že nevyžívá klasické nabíjení pomocí baterií. Tím pomyslným zázrakem je maličký kondenzátor.

Reklama

Společnost Genius, kterou v České republice známe jako výrobce počítačových periferií a multimediálních produktů, představila svou novou počítačovou myš DX-ECO. Jde o kousek bez ocásku, který je zajímavý tím, že není napájen pomocí běžných AA baterií, nýbrž pomocí kondenzátoru.

Jeho výhodou je velmi krátká doba nabíjení. Zpráva zmiňuje pouhé tři minuty, přičemž by měl myš udržet v chodu zhruba po dobu 4 hodin. Dle výrobce dosahuje jeho životnost až 100 tisíc nabití. Myš dále využívá optický snímač s rozlišením 1600 dpi, který funguje na široké škále povrchů (jde o obdobu technologie Bluetrack). Pracuje na bezdrátové frekvenci 2,4 GHz a pro připojení využívá miniaturního USB příjímače.

Novinka je také vybavena po stranách měkkými gumovými úchyty, takže by se vám měla držet pohodlně v ruce, scrolovacím kolečkem a sedmi tlačítky. V prodeji se objeví co nevidět. Doporučená koncová cena je stanovena na 45 ruto, tj. na přibližně 1 100 korun.

Genius DX-ECO: bezdrátová myš, která nepotřebuje baterie
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama