hp-se-mozna-vrati-na-trh-s-tablety-nadeji-ma-ve-windows-8
Novinka HP se možná vrátí na trh s tablety, naději má ve Windows 8

HP se možná vrátí na trh s tablety, naději má ve Windows 8

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

31. 10. 2011 09:00 3

Po neúspěchu a následném bleskovém výprodeji Touchpadu se zdálo, že v HP s výrobou mobilních zařízení skončí. Podle posledních zpráv tomu tak není a právě Touchpad by se mohl vrátit na trh jako Windows 8 tablet.

Reklama

Technologický gigant měl po akvizici do společnosti Palm velké plány a na trhu mobilních zařízení si chtěl získat pevnou pozici. Nepříliš velký úspěch však znamenal pro společnost jediné, ukončení výroby některých zařízení a bleskové výprodeje za směšné ceny, které jsme mohli zaznamenat i v případě tabletu Touchpad. Ten po slevě vyšel na 100 dolarů, přičemž bylo ihned oznámeno několik portů populárního Androidu a v současné době tedy lze na výkonné železo nainstalovat např. Android Cyanogen Mod, Ubuntu linux a v budoucnu by neměl být problém nainstalovat Windows 8.

HP se možná vrátí na trh s tablety, naději má ve Windows 8
i Zdroj: PCTuning.cz

Právě s myšlenkou využít Touchpad jako zařízení pro chystaný operační systém Microsoftu teď v HP koketují. Tablet by se tedy na trh vrátil, možná dokonce se stejným hardwarem, ale jiný by byl právě OS, který by nahradil vcelku povedený, ale nedoladěný Web OS. Vše se zatím testuje a pokud se Touchpad osvědčí, máme se na co těšit.

HP se možná vrátí na trh s tablety, naději má ve Windows 8
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud se zvěsti potvrdí, byla by to naprostá senzace pro statisíce lidí, kteří si Touchpad pořídili. A co víc, HP by tak mělo hned od začátku prodeje slušnou uživatelskou základnu. O dalších informacích vás budeme informovat.

Zdroj: Neowin

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama