powercolor-slingit-streamujte-a-ovladejte-zarizeni-z-jineho-patra
Novinka PowerColor SlingIt: Streamujte a ovládejte zařízení z jiného patra

PowerColor SlingIt: Streamujte a ovládejte zařízení z jiného patra

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

24. 10. 2011 06:00 1

Novinka oproti běžným streamovacím setům nabízí i ovládání klávesnicí a myší nebo dálkovým ovladačem zařízení, které je připojené k vysílači. Využití si tak určitě najde v mnoha domácnostech.

Reklama

PowerColor přináší na trh nové řešení bezdrátového přenosu obrazu, který má ale od ostatních řešení pár funkcí navíc. Nové bezdrátové multimediální řešení, jak jej marketingové oddělení PowerColor nazývá, se jmenuje SlingIt. Mimo běžného přenosu obrazu z jakéhokoliv zařízení s HDMI (mobilní telefony, tablety, notebooky, herní konzole, počítače) výstupem ale poskytuje například ovládání zařízení pomocí dálkového ovladače nebo klávesnicí s myší, aniž by bylo v dosahu kabelu nebo infračerveného paprsku.

PowerColor SlingIt: Streamujte a ovládejte zařízení z jiného patra
i Zdroj: PCTuning.cz

K tomu, aby vše fungovalo, potřebujete samozřejmě dvě zařízení, vysílač a přijímač. Obě zařízení mají HDMI konektor, mini USB, přijímací část pak přijímač infračerveného signálu, naopak vysílač má už jen speciální IR Blaster konektor pro připojení k přehrávači. Nyní k tomu, jak to funguje. PowerColor na svém wbeu má pár případů, jak takové zařízení využít a my si jeden popíšeme. Představte si, že máte dům a v něm v každém patře televizi. K jedné máte Blu-Ray přehrávač i nějakou herní konzoli, ke druhé ale nic. Se zařízením SlingIt se na druhé televizi můžete dívat na filmy z Blu-Ray přehrávače, aniž by musel být připojený k této televizi. Signál totiž přenese právě SlingIt. Jak z dálkového ovládání do přehrávače, tak z přehrávače do televize. Více scénářů využití najdete na stránce PowerColoru.

PowerColor SlingIt: Streamujte a ovládejte zařízení z jiného patra
i Zdroj: PCTuning.cz

Podobný účel plní i USB porty. K nim můžete připojit klávesnici s myší a zprostředkovat si tak obraz z počítače, který se nachází v úplně jiné místnosti. Výhodou ale je, že jej od televize můžete i ovládat. SlingIt dokáže přenést až Full HD obraz, případně Full HD 3D, ale pouze s 24 snímky za vteřinu. Dále podporuje až 8kanálový zvuk AC3 a Dolby Digital. Dosah zařízení je až 25 metrů a vysílá na frekvenci 4,9 – 5,9 GHz. Spotřeba vysílače je činnosti je 10 W, přijímače pak jen 8 W. To nejdůlžitější, cena a dostupnost, zatím nebylo oznámeno.

 Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama