ocekavani-trhu-vzala-za-sve-intel-oznamil-rekordni-financni-vysledky
Novinka Očekávání trhu vzala za své. Intel oznámil rekordní finanční výsledky

Očekávání trhu vzala za své. Intel oznámil rekordní finanční výsledky

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 10. 2011 11:30 7

Světová jednička ve výrobě čipů – americká firma Intel, vykázala meziroční růst čistého zisku o 25 procent. Tržby pak vzrostly o 28 procent.

Reklama

Po společnosti Apple ohlásil své hospodářské výsledky za minulé období i největší výrobce polovodičů Intel. Ve třetím čtvrtletí bylo dosaženo rekordu v počtu vyexpedovaných procesorů, zisku na akcii, ale i v oblasti tržeb, které meziročně vzrostly o 28 procent na rekordních 14,2 mld. dolarů. Hruba marže dosáhla úrovně 63,4 procenta.

Intelu se během prvního čtvrtletí 2011 znovu rekordně dařilo

Čistý zisk vzrostl o 25 procent na 3,47 mld. dolarů. V přepočtu na akcii činil 68 centů vůči předpovědi analytiků 61 centů. Divize PC čipů vykázala růst o 22 procent (9,4 mld. dolarů), tržby serverové divize vzrostly meziročně o 15 procent na 2,5 mld. dolarů. Skupina Intel Architecture stojící za prodejem tzv. „embedded systémů“ vykázala meziroční nárůst o vysokých 68 procent.

Nejvyšší vedení společnosti také oznámilo, že rozšíří firemní program odkupu vlastních akcií o dalších 10 mld. dolarů. Akcie firmy po zveřejnění zprávy zpevnily o více jak tři procentní body.

Očekávání trhu vzala za své. Intel oznámil rekordní finanční výsledky
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama