microsoft-na-androidu-za-rok-vydela-444-milionu-dolaru
Novinka Microsoft na Androidu za rok vydělá 444 milionů dolarů

Microsoft na Androidu za rok vydělá 444 milionů dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 10. 2011 10:45 7

Microsoftu se platforma Android vyplácí, za rok na něm pravděpodobně utrží okolo 444 milionů amerických dolarů.

Reklama

Podle společnosti Goldman Sachs získá Microsoft za fiskální rok 2012, tj. za období od 1. července 2011 do 30. června 2012, z licenčních poplatků za Android zařízení až 444 milionů dolarů. Informoval o tom web Bussines Insider.

Microsoft má podle všeho za každé zařízení inkasovat částku pohybující se mezi 4-6 dolary. Po Aceru, ViewSonicu, Wistron, HTC a Onkyo, se minulý týden domluvil i s korejským Samsungem (čtěte: Samsung bude platit Microsoftu poplatky za přístroje s Androidem).

Součástí uzavřené dohody je pravděpodobně i klauzule, ve které se jeden z největších výrobců mobilů zavázal k většímu úsilí při propagaci platformy Windows Phone 7.

Google je podle všeho počínáním Microsoftu otráven. Jeho tiskový mluvčí pro server PCPer uvedl: „Jde o stejnou taktiku, jakou už jsme od Microsoftu viděli mnohokrát předtím. Na trhu se chytrými telefony zatím selhává a tak se uchyluje k právním opatřením za účelem zisku a brždění dalších inovací“.

Bussines Insider poznamenává, že ze strany Microsoft jde o prázdné vítězství, protože ačkoli částka 444 milionů může na papíře vypadat pěkně, tak ve skutečnosti pro Microsoft není zase tak podstatná. S tím nelze než souhlasit, například online divize Microsoftu generuje ztrátu miliardu dolarů za čtvrtletí. Peníze od výrobců s Androidem jsou tedy spíše jen takové zanedbatelné výpalné.

Microsoft na Androidu za rok vydělá 444 milionů dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Bit-tech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama