je-libo-tablet-s-windows-8-pak-si-pripravte-50-000-korun
Novinka Je libo tablet s Windows 8? Pak si připravte 50 000 korun

Je libo tablet s Windows 8? Pak si připravte 50 000 korun

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 9. 2011 12:45 12

Někteří vývojáři prodávají na portálu eBay tablety s Windows 8, které dostali od Microsoftu na konferenci BUILD. Cena je ale vyšponována do závratných výšin.

Reklama

Microsoft se snaží zachytit nástup Apple a ostatních výrobců v oblasti multimediálních tabletů seč mu síly stačí. Výrazněji do prodejních statistik ale promluví až v příštím roce, kdy uvede Windows 8, které nabídnou podporu procesorů architektury ARM a čisté rozhraní optimalizované pro dotykové ovládání. Současná generace s Windows 7 u spotřebitelů moc nezabodovala.

Vraťme se ještě na okamžik ke konferenci BUILD, na které byl Microsoftem připravovaný systém prezentován. Zde všichni pozvaní vývojáři, kterých podle odhadů bylo přibližně pět tisíc, dostali zdarma tablet s Windows 8.

Přístroj nazvaný jako Windows Developer PC vyrobil jihokorejský Samsungu. V jeho útrobách tiká výkonný procesor Intel Core i5, k dispozici jsou 4 GB operační paměti. Přední strana je vybavens 11,6 palcovým dotykovým displejem s rozlišením 1366 × 768 bodů. K ukládání dat slouží 64GB solid-state disk (SSD). Kromě Windows 8 je tablet vybaven i Visual Studiem 2011 a grafickým návrhářem Blend 5.

Ale netrvalo to ani příliš dlouho a někteří svoje zařízení umístili na aukční portál eBay. Jeden tablet se včetně dokovací stanice a klávesnice prodává za 2 700 dolarů (přibližně 48 000 korun). Cena dalšího je momentálně 2 385 dolarů (42 500 korun). Do konce aukce ale zbývá šest dnů, takže se ještě může navýšit.

Nepřehlédněte:

Windows 8 se inspirují mobilními Windows Phone. Samsung už je má ve svém tabletu

Je libo tablet s Windows 8? Pak si připravte 50 000 korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud nevíte co s penězi, prodávaná Windows Developer PC najdete v odkazu zde a zde.

Je libo tablet s Windows 8? Pak si připravte 50 000 korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama