dvoucipovy-radeon-hd-6850-x2-od-colorfire-se-predstavuje
Novinka Dvoučipový Radeon HD 6850 X2 od Colorfire se představuje

Dvoučipový Radeon HD 6850 X2 od Colorfire se představuje

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 9. 2011 13:00 4

Pokud jste příznivci CrossFire, tak zbystřete. Nereferenční model z dílen Colorfire má upravené PCB, značně vylepšené chlazení a nese 4 GB GDDR5 paměti.

Reklama

Nepříliš známá čínská společnost Colorfire připravuje dvoujádrový Radeon HD 6850 X2 z edice Xstorm HD. Na PCB (printed-circuit board) se tísní v tandemu dvě jádra Barts s celkem 1920 unifikovanými jednotkami. Každé je připojeno na 256bitové paměťové rozhraní. Do vínku grafika dostala rovné 4 GB (2× 2 GB) videopaměti typu GDDR5.

Colorfire využil technologii „Silver-Plated Technology“, což neznamená nic jiného než to, že všechny kontakty na tišťáku potáhl tenkou vrstvou stříbra. Stříbro je přeci jedním z nejlepších vodičů.

Podívejme se blíže na chladič. Z měděné základny vychází pětice heat-pipe trubic s průměrem 6 mm. O odvod tepla se poté stará husté žebrování a dvojice ventilátorů. Mezi jádry je umístěn PCIe můstek, který se stará o jejich komunikaci.

Na kartě naleznete řadu DIP přepínačů, pomocí kterých je možné upravovat změnu napájení GPU, pamětí, apod. Pro napájení je připraveno přesně dvanáct fází, upřesnil výrobce. K dispozici jsou také měřící body pro kontrolu přeměření napětí. Základní frekvence jsou referenční. Jádro tedy kmitá na 775 MHz, paměti na 4000 MHz efektivně. Kam až vzrostou, pokud přepněte na rychlejší profil, nebylo upřesněno.

Dvoučipový Radeon HD 6850 X2 od Colorfire se představuje
i Zdroj: PCTuning.cz
Dvoučipový Radeon HD 6850 X2 od Colorfire se představuje
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Pro napájení budete potřebovat zdroj se dvěma osmipinovými konektory. Doporučená cena ještě nebyla stanovena. O dostupnosti v Evropě si neděláme iluze.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama