windows-8-developer-preview-si-za-prvni-den-stahlo-pres-500-tisic-lidi
Novinka Windows 8 Developer Preview si za první den stáhlo přes 500 tisíc lidí

Windows 8 Developer Preview si za první den stáhlo přes 500 tisíc lidí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 9. 2011 14:15 15

Zkušební verzi operačního systému Windows 8 si za první den od uvolnění na internet stáhlo více než půl milionu zájemců.

Reklama

Microsoft předevčírem uvolnil ke stažení testovací vývojářskou verzi operačního systému Windows 8. Mnoho uživatelů na nic nečekalo a systém vyzkoušelo. Ke stažení jsou tři verze. Všechny jsou v anglickém jazyce, jedna je určena pro 32bitové procesory, další dvě pro 64bitové systémy; dvě obsahují „čistý“ operační systém, jedna navíc i nástroje pro vývojáře.

Zdarma: stáhněte si Windows 8 Developer Preview

Uživatelé projevili velký zájem o Windows 8, což dokládá i tvrzení Microsoftu, který uvedl, že během necelých 24 hodin si vývojářskou verzi stáhlo už přes 500 tisíc uživatelů. Na jeho účtu na službě Twitter soustavně probíhá vášnivá diskuze. Převládají kladné ohlasy. Lidé si Windows 8 pochvalují. Generální ředitel společnosti Steve Ballmer je s reakcemi uživatelů spokojen.

Úvodní obrazovka Windows 8 vychází z osvědčeného designu Windows Phone, který se inspiroval informační grafikou letišť a metra. Základem je sada dlaždic, které se sami aktualizují a zobrazují aktuální informace. Uživatel je tak neustále informován o všem podstatném.

Pokud jste testovací verzi vyzkoušeli, nezapomeňte nám dát v diskuzi vědět, co si o Windows 8 myslíte, jak se vám líbí nebo naopak nelíbí.

Windows 8 Developer Preview si za první den stáhlo přes 500 tisíc lidí
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: thenextweb

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama