zakladni-desky-s-cipsetem-intel-x79-osadite-az-64-gb-pameti
Novinka Základní desky s čipsetem Intel X79 osadíte až 64 GB paměti

Základní desky s čipsetem Intel X79 osadíte až 64 GB paměti

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 9. 2011 16:45 14

Vyšší řada představených desek láká na skvostnou výbavu. Těšit se můžete na podporu PCI Express 3.0, až čtrnáct SATA portů či teoretické maximum osaditelné paměti 64 GB.

Reklama

Na konferenci IDF představili výrobci základních desek své modely určené připravovaným procesorům Core i7 řady 3900 (Sandy Bridge-E). Ty stanou na vrcholu výkonnostního řetězce, do prodeje se dostanou ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku.

Obsahují až 15 MB L3 cache, dvoukanálový řadič pamětí nahradí nový čtyřkanálový. Prodávat se budou čtyřjádrové, tak i šestijádrové procesory, upřena jim nebude ani podpora Turbo Boost a Hyper-Threadingu. Na jejich spodku naleznete přesně 2011 kontaktů.

První prodávané desky budou postavené na čipové sadě Intel X79. Mezi nejpilnější výrobce patří Gigabyte, MSI a také Intel. Na deskách vyšší cenové relace najdete osm pozic pro paměťové moduly, pro každý kanál dva. Jistě si dokážete lehce spočítat, že maximální kapacitu operační paměti lze vyšponovat až na 64 GB.

Většině uživatelů to jistě bude stačit, ale věřím, že se najdou i tací, co si po fórech budou stěžovat na to, že jsou limitováni. Levnější modely (jako např. MSI X79A-GD65) nabídnou pouze čtyři pozice. Některé desky (GA-X79-UD5, GA-X79-UD7) zase obsahují celkem čtrnáct SATA konektorů.

Základní desky s čipsetem Intel X79 osadíte až 64 GB paměti
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama