nvidia-a-jeji-plany-s-tegrou-do-roku-2013-uvede-soc-kal-el-wayne-a-grey
Novinka nVidia a její plány s Tegrou. Do roku 2013 uvede SoC Kal-El+, Wayne a Grey

nVidia a její plány s Tegrou. Do roku 2013 uvede SoC Kal-El+, Wayne a Grey

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 9. 2011 14:30 9

Firma má obrovské plány do budoucna. Mobilní zařízení budou výkonnější, než si dokážete představit. Ještě letos uvede čtyřjádro Kal-El, napřesrok přijde Wayne a Gray s integrovaným 3G a 4G komunikačním modulem přímo do čipsetu.

Reklama

Redaktoři německého webu Heise.de se dostali k aktualizované prezentaci, která odhaluje plány nVidie v mobilním segmentu do budoucna. Letos na podzim, přesněji v říjnu, se do prvních tabletů dostane SoC Tegra 3, známé též jako Kal-El.

Nástupce čipu Tegra 2 obsahuje až čtyři jádra Cortex-A9 s frekvencí 1,5 GHz a dvanáct výpočetních jader pro grafiku. Výkon se teoreticky zvýší 2,5×, vyšší aplikační výkon vzroste až 5×. Kal-El je vyráběn 40nm technologií.

Nepřehlédněte:

ASUS prý pracuje na tabletu s Tegrou 3

V průběhu příštího roku na jeho místo nastoupí SoC Kal-El+ vyráběné pokročilým 28nm postupem. Jeho výhodou bude zejména nižší spotřeba. V oblasti výkonu nejspíše mnoho nového nepřinese. Výrobce počítá s jeho nasazením v segmentu přenosných počítačů.

Nedlouho před rokem 2013 se do zařízení dostane čip s označením Wayne, od nějž se očekává až 2× vyšší výkon oproti Kal-Elu+ a desetkrát oproti Tegra 2. V témže roce se procesory nVidie prvně dostanou i do zařízení se systémem Windows Phone a dospělých Windows 8, které s podporou procesorů architektury ARM počítají.

Spolupráce s Icerou, společností zabývající se výrobou procesorů pro 2G, 3G a 4G sítě, kterou nVidia koupila za 367 milionů dolarů, potom přinese zbrusu nové čipsety pro mobilní telefony.

nVidia a její plány s Tegrou. Do roku 2013 uvede SoC Kal-El+, Wayne a Grey
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama