nejlepsi-evropske-tymy-se-sjely-do-prahy-bojovat-o-tri-tisice-euro
Novinka Nejlepší evropské týmy se sjely do Prahy bojovat o tři tisíce euro

Nejlepší evropské týmy se sjely do Prahy bojovat o tři tisíce euro

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 9. 2011 12:00 2

V Praze se minulý víkend konal po čtyřech letech atraktivní offline turnaj evropských měřítek. Akce s názvem MSI Grunex European LAN v počítačové hře Call of Duty 4 přilákala nejlepší týmy z celé Evropy. Hrálo se dokonce o tři tísíce euro.

Reklama

Hra Call of Duty 4 je známá střílečka z prostředí moderní války. Tato hra se od svého vydání v roce 2007 těší obrovské oblibě herních komunit, proto není divu, že se v ní pořádá velké množství turnajů. V České republice se evropský turnaj pořádal po čtyřech letech, a tak ze začátku panovala lehká nervozita, jak si čeští organizátoři z portálu Grunex s celou akcí poradí.

Mezi šestnácti přihlášenými týmy ze všech koutů Evropy nechyběli ani vítězové posledního velkého evropského offline turnaje s názvem SAGE LAN v Holandsku - maďarští Anexis, angličtí LowLandLions, belgičtí Epsilon či nizozemští Redbyte. Všichni z nich se chtěli poprat o lákavou finanční hotovost, která činila 3 000 euro.

Na ty ovšem měly zálusk také domácí celky, chybět totiž samozřejmě nemohl již tradiční účastník domácích LAN akcí eSuba, dále Cracked Gamers, fofos.sk nebo jeden z nejlepších týmů Evropy, česko-nizozemská sestava Online Kingdom (dříve Next Evolution). Ze základních skupin do Play-Off postoupilo 8 nejlepších týmů, které se spolu utkali speciálním systémem Full double elimination, který je specifický pro turnaje v PC hrách. V další fázi turnaje se ovšem bohužel objevily už jen dva české týmy, jmenovitě Cracked Gamers a Online Kingdom, zbylá čtveřice českých zástupců se musela s turnajem rozloučit už v základních skupinách.

Nejlepší evropské týmy se sjely do Prahy bojovat o tři tisíce euro
i Zdroj: PCTuning.cz

Během celého turnaje mohli diváci sledovat online komentované zápasy přímo z herny a nutno říct, že diváků nebylo málo! Turnaj sledovalo téměř 30 tisíc lidí ze všech koutů světa. Diváci mohli sledovat především zápasy domácích celků nebo bezchybné tažení největšího favorita turnaje, maďarských Anexis, kteří si bez problému dokráčeli až do samotného finále.

V něm se měli utkat s vítězem z klání mezi Online Kingdom a německými Malice in Wonderland. Z tohoto duelu vyšla vítězně česko-nizozemská sestava, kteří se tak mohli těšit na finále proti maďarskému soupeři. Finálový boj byl strhující, první bod na svém kontě sice měli Anexis z důvodu vítězství ve Winners Bracketu, o druhý se však strhla parádní bitva. O vítězi muselo rozhodnout několik prodloužení, ze kterého nakonec vítězně vyšli hráči Online Kingdom.

Nejlepší evropské týmy se sjely do Prahy bojovat o tři tisíce euro
i Zdroj: PCTuning.cz

O vítězi celého turnaje a majiteli 1 500 euro se tak muselo rozhodnout až na poslední mapě. Na té už ovšem nedal maďarský tým svému soupeři žádnou šanci a parádním kolektivním výkonem se prostřílel k vítězství v celém turnaji. Druhou příčku tak obsadili Online Kingdom, peněžní odměnu za místo třetí si domu odvezli němečtí Malice in Wonderland.

Nejlepší evropské týmy se sjely do Prahy bojovat o tři tisíce euro
i Zdroj: PCTuning.cz

Celý turnaj se nesl ve skvělé atmosféře, bylo znát, že na takovou událost nejsou hráči u nás zvyklí a váží si jí. K dobré náladě a koncentraci ovšem napomáhaly také energetické nápoje Big Shock!, kterými byli hráči neustále zásobováni. Turnaj dopadl skvěle, a tak se snad brzy dočkáme dalších evropských turnajů v pražské herně BattleZone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama