lg-a530-nadupany-notebook-s-3d-obrazovkou-a-dualni-kamerou-pro-3d-zaznam
Novinka LG A530: Nadupaný notebook s 3D obrazovkou a duální kamerou pro 3D záznam

LG A530: Nadupaný notebook s 3D obrazovkou a duální kamerou pro 3D záznam

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

23. 8. 2011 14:30

Korejská společnost se nebojí experimentovat a vydává další zařízení postavené na 3D technologiích. Vnitřnosti v čele s Core i7, dostatečně výkonnou grafikou a až 8GB RAM také nejsou k zahození.

Reklama

Notebooků s podporou zobrazování třetího rozměru tu bylo hned několik. Málokterý však vypadal tak nadějně a nabídl funkce, které v sobě skrývá model A530. Společnost LG se rozhodla vytěžit maximum z popularity 3D technologií a ke standardnímu 3D obrazu přidává i možnost pořizovat 3D videozáznam.

LG A530: Nadupaný notebook s 3D obrazovkou a duální kamerou pro 3D záznam
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud se na zařízení podíváme z vnějšku, na první pohled vypadá jako standardní notebook. Zdání však klame a elegantní černé tělo z broušeného hliníku skrývá 15,6" displej, jež při použití pasivních brýlí přinese další rozměr pro hraní her, sledování filmů či prohlížení fotografií. Právě fotografie a video si díky 3D kameře budeme moci sami pořídit a následně i přehrát na monitoru notebooku. Možnost nahrát 3D videa už umožňuje i populární videoportál YouTube, takže se o něj můžete podělit s dalšími uživateli. Bohužel nevíme kvalitu záznamu, ale co nejdříve se jí pokusíme doplnit.

LG A530: Nadupaný notebook s 3D obrazovkou a duální kamerou pro 3D záznam
i Zdroj: PCTuning.cz

Tělo notebooku LG A530 váží 2,55 kg a skrývá v sobě volitelně displej s rozlišením 1366×768, nebo 1920×1080 (v nabídce je i verze bez 3D s rozlišením 1600×900). Co bude případného kupce zajímat více je asi zbytek hardwarové výbavy, který podle parametrů vypadá velmi solidně.

V útrobách nalezneme procesor řady Core i7 (neupřesněný model), až 8 GB RAM a grafickou kartu nVidia GeForce GT 555M s 1 - 2 GB grafické paměti. Data uložíme na klasický disk s kapacitou 750 GB, následovaný 4GB SSD, který má díky technologii Diskeeper ExpressCache zrychlovat běh systému (mělo by se jednat o podobné fungování, jaké můžeme vidět u hybridních pevných disků).

Zařízení se dostane do prodeje na evropském trhu již tento měsíc za zatím neupřesněnou cenu.

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama